Grbin; Je li Crnoja jedini?

0
Foto: facebook.com/GrbinPedja
SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin komentirajući ostavku ministra branitelja Mije Crnoje, izjavio je kako mu je drago što je Crnoja shvatio svoju pogrešku, ali i upozorio da je Vlada na odluku o ministru potrošila petinu dosadašnjeg mandata, zbog čega se, kaže, postavlja pitanje kako će odlučivati o teškim pitanjima s kojima će se suočavati.

 “Drago mi je da je ministar Crnoja shvatio koliko je pogriješio i kakvu je štetu u svom kratkom mandatu od ukupno pet dana nanio Vladi i Hrvatskoj. Žao mi je, doduše, što je za takvu reakciju bilo potrebno podastrijeti svu silu dokaza i pokrenuti postupak opoziva. Međutim, ova nam je epizoda pokazala da se prilikom sastavljanja vlade koalicije HDZ-a i Mosta apsolutno nije vodilo računa o tome jesu li osobe koje će ući u Vladu za to podobne”, rekao je Grbin Hini.

 Dodao je kako iza čitave afere ostaje “gorak okus u ustima i pitanje je li gospodin Crnoja jedini o kome ćemo čitati ovakve crtice iz biografije”.

 Uvjeren je kako je Crnojin slučaj otkrio i da premijer Tihomir Orešković nema nikakvu kontrolu nad time tko mu ulazi u vladu i tko iz nje izlazi.

“Ako je gotovo petinu dosadašnjeg mandata ova vlada potrošila na raspravu o tome treba li Crnoja, nakon svih podastrijetih dokaza, ostati ili otići, što je svakom građaninu bilo jasno otpočetka, pitam se kako će funkcionirati kad se pred njom pojave doista teška i važna pitanja”, dodao  je Grbin. (hina)