Gužve na cestama

0

Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora pte se vozi u kolonam aiz zastoje. Na graničnim prijelazima na ulazak u Hrvatsku, čeka se oko jedan sat, javlja HAK.

Gužve su i na prilazima Trajektnim lukama, posebno u Splitu, kroz Zvonimirovu ulicu. Već je isplovio jedan izvanredni trajekt prema Supetru.

Povećana gustoća prometa na:

Autocesti A1 između čvora KARLOVAC i čvora BOSILJEVO II u smjeru Dubrovnika. Povremeno se vozi u kolonama u pokretu uz kraće zastoje.

Autocesti A1 između naplatne postaje LUČKO i čvora KARLOVAC. Promet se odvija otežano uz povremene zastoje i u koloni u pokretu. Molimo korisnike za dodatan oprez.

Autocesti A1 između tunela SV. ROK i čvora ZADAR II u smjeru Dubrovnika.

Autocesti A1 između čvora GORNJA PLOČA i tunela SV. ROK u smjeru Dubrovnika.

Autocesti A1 između tunela MALA KAPELA i čvora OTOČAC u smjeru Dubrovnika.

Autocesti A1 između čvora BOSILJEVO i tunela MALA KAPELA u smjeru Dubrovnika

Autocesti A1 između naplatne postaje LUČKO i čvora KARLOVAC u smjeru Dubrovnika.

Autocesti A3 između čvorova JANKOMIR i Lučko u smjeru Lipovca i prema autocesti A1.

Dionici DC 102 -most Krk između 1+000 km i 4+810 km u oba smjera

Granični prijelazi

Kolona osobnih i teretnih vozila na autocesti A3 kraj graničnog prijelaza BAJAKOVO. Kolona vozila proteže se oko 1 km.

Kolona vozila na autocesti A7 na graničnom prijelaza RUPA u smjeru Slovenije. Kolona vozila proteže se oko 1 km.

Tijekom dana, zbog povećane gustoće prometa, moguće su poteškoće, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta – zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i kod čvora Matulji, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima.

Povremeni zastoji mogući su i na dionicama gdje su u tijeku radovi. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Povodom blagdana Velike Gospe na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika pa HAK ostale sudionike u prometu poziva na pojačan oprez.