Hajduk 2 i Dugopolje slavili u drugoligaškim derbijima

0
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

U dalmatinskim derbijima 4. kola 2. Hrvatske nogometne lige, Hajduk 2 je slavio u Šibeniku, dok je Dugopolje na svom stadionu svladalo susjedni Solin.

Šibenik je promijenio trenera, ali ni u četvrtom kolu nije uspio doći do prvog boda. Hajduk 2 je poveo već u 8. minuti golom Ivana Delića glavom nakon ubačaja Relote. Pred kraj prvog poluvremena Tonio Teklić izborio je kazneni udarac koji je realizirao Jerko Šeparović. Pola sata prije kraja pucao je Jandrek s ruba kaznenog prostora, Žitnjak je odbio loptu, a Delić pritrčao za svoj drugi pogodak i konačno rješenje ovog dvoboja. Imao je i Šibenik svojih prilika, no raspoložen je na vratima Hajduka 2 bio Grbić. Kad je i svladan, na kraju prvog poluvremena, udarac Fuština je s crte gola odbio Batarelo.

U istoj, 8. minuti u kojoj je Hajduk 2 poveo u Šibeniku, Dugopolje je riješilo susjedski derbi sa Solinom. Špoljarić je izveo korner, a lopta je stigla do Stanka Jurića koji je volejem iz srca kaznenog prostora pogodio mrežu.

Dinamo 2, koji u 17 sati dočekuje Kustošiju, te Sesvete i Gorica imaju po 9 bodova, Novigrad i Dugopolje po 7, Hajduk 2 i Solin po 6, Varaždin 5, Lučko 4, Hrvatski dragovoljac 2, Kustošija 1, dok je Šibenik bez bodova.

U sljedećem, 5. kolu, u subotu 9. rujna igrat će Kustošija-Šibenik (15 h) i Solin-Novigrad (17 h), dok će se u nedjelju 10. rujna u 17 sati na Poljudu sastati Hajduk 2 i Dugopolje.