Hajduk dobar, Oršić bolji

0
Foto: hajduk.hr

Dinamo je u zaostalom derbiju 13. kola Hrvatski Telekom Prve lige pobijedio Hajduk na Maksimiru s 3:1 (2:1).

Hajduk je bolje počeo. U 5. minuti je Caktaš na pas Jradija s lijeve strane kaznenog prostora pogodio suprotnu stativu. Nakon kornera Atanasova s lijeve strane, Vušković je s 5 metara pogodio glavom suprotni kut za 0:1.

Čim se krenulo s centra, došlo je do kontakta Simića i Majera, ali je sudac Zebec nakon pregleda snimke procijenio da nije bilo elemenata za kazneni udarac. U 11. je Petković s 18 metara lijepo naciljao donji lijevi kut Kalinića, ali zgoditak nije priznat jer je prethodno Gavranović bio u zaleđu.

Do preokreta je Dinamo došao u samo dvije minute zahvaljujući Mislavu Oršiću. Mladi je reprezentativac u 16. minuti neobranjivo s 22 metra pogodio lijeve rašlje. U 18. je prošao Todorovića na centru, u kaznenom prostoru prevario Jurića i s 14 metara opet pogodio gornji lijevi kut Kalinića.

Atanasov je u 48. minuti izveo slobodni udarac s lijeve strane, Vušković je glavom prebacio loptu na suprotnu stativu, a Umut s 3 metra pogodio gredu. U 51. nova lijepa akcija Hajduka, Todorović je ubacio s desnog krila na lijevu stranu kaznenog prostora, a Jakoliš glavom poslao loptu tik uz suprotnu stativu. Oršić je u 58. minuti neoprezno vraćao loptu Livakoviću, ali je Umut taj poklon poslao pored gola. U 63. je zapucao Dolček, lopta se odbila od Perića, ali je Livaković refleksno odbio loptu. Posljednju priliku Hajduk je imao u 80., kad je Caktaš iz slobodnog udarca s 22 metra pucao visoko preko gola.

Utakmica je riješena u 83. minuti. Ademi je na centru uz desnu aut-crtu bio čvršći u duelu od Nejašmića. Lopta je preko Majera i Oršića došla do Gvardiola na lijevoj strani kaznenog prostora. Ubačaj je odbijen samo do Majera koji je na drugoj stativi škaricama pogodio nebranjenu mrežu. U 87. je možda mogao biti isključen Lauritsen, ali se izvukao sa žutim kartonom nakon prekršaja na Umutu na 18 metara. Atanasov je izveo slobodni udarac, ali je lopta skrenuta preko grede u korner. Zebec je odlučio nadoknaditi samo 3 minute pa Hajduk više nije imao vremena za preokret.

Hajduk je igrao u sastavu: Kalinić – Todorović, Vušković, Simić, Čolina – Jurić (od 78′ Nejašmić), Atanasov – Jradi (od 46′ Dolček), Caktaš, Jakoliš (od 69′ Diamantakos) – Umut