Hajduk dočekuje Inter, gledatelji mogu na Poljud

0
Foto: Radio Dalmacija

Hajduk u 16.30 na Poljudu dočekuje Inter iz Zaprešića u 32. kolu Hrvatski Telekom Prve hrvatske nogometne lige. Gledatelji mogu na Poljud jer se Hajduk odlučio žaliti na odluku Disciplinskog suca Alana Klakočera čime je odluka o jednoj utakmici pred praznim tribinama zasad stavljena van snage.

Ne bih se puno vraćao na Goricu. Analizu ostavljamo u svlačionici. Nismo „šizili”, izvukli smo pouke i razgovarali kako nam protivnik može naškoditi. Oni su bili jako učinkoviti, a mi smo griješili. Inter je vrlo nepredvidljiva ekipa. Toplak je vrlo iskusan prvoligaški trener i radi dobar posao. Dobro to vrti, rotira, često pogodi s dovođenjem igrača. Manje-više nemaju problema s ostankom u Prvoj ligi. Imaju solidan kadar, a najbolje su igrali protiv momčadi iz gornjeg dijela ljestvice. Očekujem zanimljivu utakmicu, rekao je trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Tradicija je na našoj strani, ali tradicije su tu da se ruše. Ne bih se oslanjao na njih. Oni dolaze sa svojom problematikom i svojim planom. Tamo ima dosta zanimljivih igrača. Žele igrati i nadigravati se. Mi to volimo to i nadamo se da će ići u nadigravanje, ali to ćemo vidjeti na utakmici. Ne mogu nam doći otvorenog garda. Nitko to u ligi nije napravio. Svi znaju da bi nam tako ostavili puno prostora koji mi dosta dobro koristimo. Možemo i puno bolje, imamo prostora za napredak što se tiče završnice u tranzicijama. To bi nam pasalo, a Toplak je dovoljno iskusan da to zna, dodao je Oreščanin.

Svaka dobro odigrana utakmica i svaka pobjeda dobra je za atmosferu. Ali ova je samo jedna u nizu. Nadam se da ćemo dobro otvoriti svibanj, ciklus za koji svi misle da bi trebao biti lakši. A mi dobro znamo da svaka ekipa protiv koje igramo do kraja ima svoje planove. Prvi je Inter, fokus je maksimalan. Želio bih reakciju, da ne kažem ispriku navijačima kojih je bilo puno u Gorici. Pokušat ćemo pobijediti, ako je moguće bez trauma, uz svo poštovanje prema Interu, zaključio je Oreščanin.