Hajduk na praznom Poljudu dočekuje Rijeku

0

Hajduk i Rijeka odigrat će na Poljudu u 15 sati utakmicu 12. kola HT Prve lige. Prva je to od četiri domaće utakmice koju će Hajduk odigrati bez pomoći navijača.

Rijeka je kvalitetna momčad koja ima dosta kvalitetnih pojedinaca. Nedavno su promijenili trenera, nakon što ih je Kek dugo vodio neće mijenjati stil. Bit će opušteniji jer će Bišćan igračima dati više slobode. Mi imamo problema, ozlijeđeni su Posavec i Hamza, Caktaš odrađuje kartone. Nemamo veliku širinu, ali svi smo svjesni važnosti utakmice. Samo s našim radom, željom i agresivnosti možemo doći do cilja. Puno smo radili na završnici, ali trening je jedno, a na utakmici je protivnik s druge strane. Ući ćemo s tri napadača kao i do sada. Hajduk u Splitu mora biti agresivniji, moćniji, a to se izgubilo, rekao je na konferenciji za novinare trener Hajduka Zoran Vulić.

Prvi put ću voditi momčad u natjecateljskoj utakmici bez gledatelja. Bit će nam teško, ali i Rijeci. Falit će nam naš dvanaesti igrač, ali moramo se prilagoditi situaciji jer nas čekaju četiri takve utakmice. Moramo se skupiti, odigrati napokon hajdučki, slično kao protiv Dinama, da bi došli do bodova. Bio bih tužan kad bih kao trener Hajduka rekao da bi me zadovoljio jedan bod. Svaki bod nam je važan, izaći ćemo na teren da pobijedimo. Hajduk je za mene uvijek favorit, tako se i pripremamo. Uđe li strah u momčad, neće biti dobro. Vjerujem da će momci sprovesti u djelo ono što vježbamo na treningu, da ćemo pokazati hajdučku krv iako je to teško jer imamo puno igrača sa strane, dodao je Vulić.

Ovo će biti neizvjesna, teška i zanimljiva utakmica, puna natjecateljskog žara bez obzira na to što neće biti publike. I jedina i drugima jako puno znači. Dočekujemo je u pozitivnoj atmosferi nakon pobjede u Zaprešiću. Nastavak pozitivnog niza značio bi veliki korak prema stabilizaciji situacije. Kao igrač pamtim jednu pobjedu na Poljudu u dresu reprezentacije, ali s Dinamom kao igrač tamo nisam nikad slavio. Doduše, nisam puno ni gubio, ali činjenica je da nisam pobijedio. Ovo je jako zahtjevna utakmica, koja može puno toga donijeti. Tužno je što će se derbi igrati pred raznim tribinama. Ne smijemo se opterećivati time, ali žao mi je što neće biti naših navijača koji su uvijek dolazili u velikom broju, kazao je trener Rijeke Igor Bišćan.