Hajduk na praznom Poljudu s Istrom 1961 traži bod za Europu

0

Hajduk u 16.30 na praznom Poljudu dočekuje Istru 1961 u pretposljednjem, 35. kolu Hrvatski Telekom Prve lige. Bod Hajduku osigurava kvalifikacije UEFA Europa lige.

Nadamo se da ćemo matematički osigurati ulazak u Europu. Tome smo se potajno nadali kada smo preuzimali prvu momčad. Zadovoljan sam i zahvalan svom stožeru, naravno i momčadi, na načinu kako smo funkcionirali u ovih pola godine. Netko drugi mora ocjenjivati naš rad, ali zadovoljan sam, pa ako želite i ponosan, na svoj stožer i na momčad. Puljanima je ova utakmica idealna priprema za kvalifikacije koje ih čekaju sa Šibenikom za dva tjedna. Da sam u koži kolege Cvitanovića, vjerojatno bi mi ovo bila jako važna utakmica. Kvalifikacije su vrlo stresne, a Hajduk na Poljudu je idealan protivnik da se vidi na koji način će igrači reagirati, rekao je trener Hajsuka Siniša Oreščanin.

Nedostajat će nam podrška naših navijača, oni su nam zbilja 12. igrač. Ne otkrivam nikakvu „toplu vodu”. Prvu utakmicu na Poljudu kao trener prve momčadi Hajduka vodio sam upravo protiv Istre 1961 pred praznim tribinama. Utakmica je bila dosta zahtjevna, oni su poveli, a mi u zadnjih pola sata s tri gola preokrenuli. Niti želim niti mogu niti znam pametovati. Ne znam kakva je kemija i stanje u klubu, promijenili su nekoliko trenera, imaju i puno stranaca. Ali Istra 1961 vrijedi više od 9. mjesta. Po vrijednosti na Transfermarktu su negdje u sredini HNL-a. Vidim pojedinačnu kvalitetu u Istri. Utakmica može biti komplicirana jer oni nemaju što izgubiti. To je prilika igračima da se nametnu uoči kvalifikacija, dodao je Oreščanin.

Pokušavam biti čvrsto na zemlji. Svaki dan i svaki trening. Na prvom sastanku s momčadi nakon Rudeša dogovorili smo se da ova posljednja dva tjedna sezone odradimo jako dobro. Ovo je i nama priprema da vidimo što će biti dalje. Da vidimo karakterne stvari kad se nešto „mora” jer smo imali „lakši” raspored u svibnju. Još nismo matematički osigurali Europu i potrebna je maksimalna ozbiljnost u ove dvije utakmice. Fokus je, naravno, na Istri 1961, o Dinamu ćemo razmišljati od ponedjeljka. Vratit ću se na onu priču o krokodilu. Ajmo prvo prijeći rijeku pa ćemo mu se onda rugati. Prvo osigurati Europu, a onda razmišljati eventualno o trećem mjestu i malo dužem odmoru. Kalkulacije ostavimo za sljedeći tjedan, kazao je trener Hajduka.

Žao nam je što navijači neće biti na stadionu, ali čujem i čitam da će biti puna podrška u gradu. Htjeli bi da zadnju utakmicu na Poljudu završimo s dobrim dojmom, a naravno i s bodovima koji su nam potrebni, zaključio je Oreščanin.