Hajduk na punom Poljudu dočekuje Slaven Belupo

0
Foto: RD

Hajduk u 19 sati na Poljudu igra utakmicu 33. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv Slaven Belupa. Gledatelji posljednji put ove sezone mogu na Poljud.

Ne znamo što će se dogoditi u preostale četiri utakmice, ali taj preokret u Koprivnici prije dva mjeseca kad smo poraz okrenuli u pobjedu u posljednjim minutama vjerojatno će obilježiti ovu polusezonu. Takav preokret, atmosfera i simbioza s navijačima nakon utakmice. Slaven Belupo je po formi i raspoloženju u zadnja dva-tri tjedna u usponu. Znam da je floskula i da sam dosadan, ali stvarno očekujem tešku i zahtjevnu utakmicu, rekao je trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Zadnje dvije protiv njih na Poljudu nismo dobili, uvijek su to bile teške utakmice. Prednost im je što dolaze rasterećeni briga oko ostanka u Prvoj ligi. U zadnje dvije utakmice su se dosta dobro složili. Imaju dobar plan i rade dobar presing, pohvale njihovom treneru Sertiću. Otprilike znamo kako će nas pokušati iznenaditi. Treba nam poniznost, a ne megalomanija. Znamo gdje smo bili. Inter smo pobijedili, neke stvari nisu štimale, ali bilo je i dobrih stvari. Ta je utakmica došla nakon Gorice, imala je svojih šokova i zato je za mene pozitivna, dodao je Oreščanin.

Istina je da smo primili samo 4 gola u prvih 12 utakmica ove polusezone, a 5 golova u zadnje dvije utakmice. Čaša je došla do vrha, nije lako cijelu polusezonu držati takav prosjek. Imamo dobru motivaciju do kraja prvenstva. Nadam se da ćemo obranu vratiti na nivo na kojem se neće događati takve individualne pogreške. Krstanović je nažalost ozlijeđen i ne dolazi u Split. Ali oni izgledaju dobro kao momčad i imaju neke dobre pojedince koje ne bih spominjao. U dobrom su modu, dolaze rasterećeni, ustvrdio je trener Hajduka i zaključio:

Pozvao bih navijače na Poljud, vrlo vjerojatno je to zadnja domaća utakmica pred publikom ove sezone. Ali ih pozivam i na strpljivost. Svi bi mi željeli da se to otvori u prvih 20 minuta, da svi uživamo i da to ide kao niz rijeku. Ali trebat će biti dosta strpljiv i želio bih da svi zajedno dišemo u tom pravcu. Naravno da bi me zadovoljio dojam i slika. Ako bih morao birati, naravno da bih odabrao tri boda bez obzira na sliku. Ali mi smo zahtjevni i samokritični, uvijek želimo da slika bude bolja. Da kroz dominaciju i nadmudrivanje, pa i s protivničkim trenerom, budemo korak ispred. Nekad je to bolje, nekad lošije, ali ako budemo fokusirani i ispoštujemo dogovoreno vjerujem da će biti dobro, zaključio je Oreščanin.