Hajduk nadigrao Dnjipro 2:0

0
Foto: hajduk.hr

Hajduk je u prvoj od tri pripremne utakmice u turskom Beleku pobijedio ukrajinski Dnjipro s 2:0. Strijelci su bili Nikola Vlašić i Franck Ohandza.

Dnjipro je u kolovozu 2014. eliminirao Hajduk u doigravanju za UEFA Europa ligu i otišao sve do finala tog natjecanja. No ove je sezone Djipro tek 10. u ukrajinskom prvenstvu.

Hajduk je poveo već u 2. minuti. Nakon duplog pasa sa Saidom, efektno je poentirao Nikola Vlašić. Isti je igrač dobro pucao u 20. minuti, ali je Baštanenko uspio loptu odbiti u korner. Slobodnjak Ercega u 32. minuti iz idealne pozicije, s 20 metara, zapeo je u živom zidu Ukrajinaca.

Samo tri minute nakon što je na teren ušla nova postava, Hajduk je povećao prednost. Strijelac je u 63. minuti bio Ohandza. Juranović je ubacio s desnog krila, Ohandza se našao na pravom mjestu i s desetak metara glavom proslijedio loptu u mrežu. Tri minute kasnije lijepo je pucao Tudor, ali je ukrajinski vratar loptu krajnjim naporom skrenuo u korner. Futacs je u 86. s 15 metara pogodio vanjski dio mreže Imao je Hajduk još prilika, a s druge strane Stipica i Grbić nisu imali previše posla.

Hajduk je počeo u sastavu Stipica, Nižić, Bosančić, Ismajli, Memolla, Kalik, Savvas, T. Bašić, Erceg, Vlašić, Said.

Cijelo drugo poluvrijeme branio je Grbić, da bi trener Carillo u 60. minuti zamijenio svih 10 igrača u polju. Ušli su Juranović, Ćosić, Šimić, Jefferson, Hamza, Vojković, Tudor, Ohandza i Futacs. U 87. minuti ušao je i Prtajin umjesto Ohandze.

Bijeli će u ponedjeljak 30. siječnja igrati protiv slovačkog prvaka Trenčina, a u četvrtak 2. veljače s rumunjskom Steauom.