Hajduk-Osijek, bitka za Europu

0
Foto: Radio Dalmacija

Hajduk u 19 sati na Poljudu dočekuje Osijek. Pobjedom bi se Bijeli bodovno izjednačili s Osijekom na 3. mjestu, a za 2 boda preskočili Lokomotivu na 4. mjestu.

U subotu je Lokomotiva izgubila od Intera u Zaprešiću s 2:3, a Gorica je svladala Rijeku s 1:0. Osijek ima 46 bodova, Lokomotiva 44, Hajduk 43, a Gorica 42. Dva od ta četiri kluba će uz Rijeku u kvalifikacije UEFA Europa lige, osim ako Inter Zaprešić osvoji Hrvatski nogometni kup.

Dobro se znamo iz Druge lige. Uvjereni smo da nas oni jako dobro analiziraju i pokušat će preduhitriti naše puteve lopte. Očekujemo zahtjevnu, taktičnu utakmicu. Ona može biti dobra, može biti lijepa, ali mislim da će više biti „mind games”. Pred nama je još 9 utakmica. Svaka ima svoje specifičnosti, svaka je teška. Imamo svoju računicu koju Vam, nemojte se ljutiti, neću reći. Idemo utakmicu po utakmicu. Prošli smo ovaj ciklus već u veljači, ulazimo u osjetljiv dio sezone, međutim ne opterećujemo dečke „povijesnim” stvarima. Prvih dvadesetak minuta derbija s Dinamom su potvrda dobre psihološke pripreme. Pokušavamo funkcionirati pozitivno, svima zajedno nam fali pozitive, rekao je trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Čeka nas zahtjevna utakmica u smislu taktičkog nadmudrivanja. Osijek je dobio talentiranog trenera, ali nadamo se da je u poziciji u kakvoj smo moj stožer i ja bili kad smo došli. Mi smo tada 3-4 dana nakon Rudeša imali kup-utakmicu baš u Osijeku. Sad Osijek nakon pobjede u Zaprešiću dolazi na Poljud. Teško je svoju ideju predočiti do kraja u 3-4 dana. Oni su totalno promijenili strukturu i formaciju. Očekujem da će nas pričekati i pokušati kazniti kroz polukontru i kontru, dodao je Oreščanin.