Hajduk osvojio dva, Zadar jedan Kup

0
Foto: Radio Dalmacija

Pioniri Hajduka, kadeti Zadra i juniori Hajduka pobjednici su Hrvatskoga nogometnog kupa za središte Split. Završnica je odigrana na pomoćnom igralištu s umjetnom travom u Poljudu.

Pioniri Hajduka nadigrali su GOŠK iz Kaštel Gomilice s 9:0, kadeti Zadra Zmaj iz Makarske s 5:1 dok su juniori Hajduka nakon 1:1 svladali Solin boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Pioniri Hajduka uzvratili su GOŠK-u za minimalni poraz u Kaštelima u finalu županijskog Kupa. U prvom poluvremenu su strijelci bili Marko Brkljača i Mislav Petrović, a u drugom Stipe Zubanović, Luka Radonić, Ante Jelić, Roko Brajković i tri puta u samo devet minuta Marin Kamber.

Makarski Zmaj je prekrasnim škaricama Antonija Rudelja poveo u kadetskom finalu. Do poluvremena je Zadar preko Stokića izjednačio, a u nastavku škaricama Galešića i golovima Stokića, Šarića i Memčaja uvjerljivo slavio. Tri od pet svojih golova Zadrani su postigli nakon ubačaja svoga kapetana Borisa Labusa.

Nakon kadetskog, i juniorski Kup središta Split osvojila je momčad koja je prva primila gol. Nakon pionira, i juniori Hajduka uzvratili su za minimalni poraz u finalu županijskog Kupa. Josip Brdar je od bloka zabio za vodstvo Solina, koji je od 50. minute imao i igrača više. Hajduk je izjednačio preko Blagaića. Sudac Jakov Titlić iz Hrvaca poništio je Hajduku čisti gol i oštetio ga za nesuđeni penal pa je pobjednik odlučen jedanaestercima. U prvoj seriji se igrač Solina Stipe Vulikić okliznuo i pucao preko gola, a ostali su izvođači – petorica iz Hajduka i četvorica iz Solina – bili vrlo precizni.