Hajduk pobijedio Lokomotivu golom Livaje

0
Foto: RD

Nogometaši Hajduka svladali su Lokomotivu rezultatom 1-0 na Poljudu, u utakmici 10. kola Prve HNL. Igrač odluke  bio je Marko Livaja u 81 minuti.

Dvoboj na Poljudu započeo je dobrom šansom Lokomotive, u 6. minuti je opasno zaprijetio Maleš. Utakmica je bila takva da je Hajduk držao posjed i kružio oko gostujućeg šesnaesterca, ali su istovremeno Bijeli  vrlo teško dolazili u prilike.

Pokušao je Sahiti u 17. minuti, kasnije su zajedno kombinirali Biuk i Sahiti. Isto tako, Livaja je bio stalna opasnost za goste, no relativno mirno Lokomotiva je dogurala do kraja poluvremena i rezultata 0-0.

Slično  se nastavilo u drugom poluvremenu. Hajduk je imao inicijativu, no prvu pravu šansu su propustili gosti u 69. minuti.

Pet minuta kasnije raspalio je Marko Livaja s vrha šesnaesterca te je pogodio okvir vrata, a u 81. minuti gosti su ipak kapitulirali. Odličnu loptu je poslao Mlakar, a Livaja se ubacio i glavom pogodio za 1-0.

VAR je dugo provjeravao potencijalno zaleđe jer su odlučivali milimetri, no pogodak je priznat.

Time se Livaja na vrhu ljestvice strijelaca izjednačio s napadačem Rijeke Drmićem (po 7 golova).

U sudačkoj nadoknadi šansu  ua izjednačenje imao je Kačavenda, ali vratar Hajduka Kalinić je obranio.

Hajduk se bodovno (19), pak, izjednačio s Dinamom, ali ima i utakmicu više. Lokomotiva je ostala na šestom mjestu, a u zadnjih pet ligaških utakmica ima četiri poraza i samo jedan remi.