Hajduk pobijedio Vardar golom Ohandze

0
Foto: hajduk.hr

Nakon pobjeda nad ukrajinskim Dnjiprom (2:0) i slovačkim prvakom Trenčinom (4:2), Hajduk je pripreme u turskom Beleku zaključio s 1:0 protiv makedonskog Vardara. Jedini gol dao je Ohandza u 73. minuti.

Hajduk je bio bolji u prvih pola sata, no bez konkretnih prijetnji prema protivničkim vratima. Vardar je potom uspostavio ravnotežu, pa se u 33. minuti, nakon slobodnog udarca s desnog krila, zatresla mreža Stipice. Pogodak je poništen zbog zaleđa. Zaprijetili su Makedonci iz slobodnjaka i u 43. minuti preko Kojaševića, ali je Stipica loptu iz svog donjeg desnog kuta izbacio u korner.

U nastavak je bolje ušao Vardar, ali je Stipica opet bio na visini zadatka. Hajduk je podigao ritam u završnih pola sata i to naplatio u 72. minuti. Ohandza se nakon ubačaja Hamze iz prekida s lijeve strane našao na pravom mjestu i izbliza pogodio mrežu. Pokušali su Ohandza, a potom i Prtajin povećati prednost Hajduka, no ostalo je 1:0.

Hajduk je nastupio u sastavu: Stipica (od 64. Letica), Juranović (od 64. Savvas), Ćosić, Ismajli, Memolla (od 81. Bosančić), Jefferson, T. Bašić (od 46. Vojković), Tudor (od 46. Hamza), Vlašić (od 64. Said), Erceg (od 64. Prtajin), Ohandza (od 81. Kalik).