Hajduk s Istrom 1961 odrađuje zadnju utakmicu kazne

0

Hajduk u 17.30 na praznom Poljudu dočekuje Istru 1961 u 17. kolu HT Prve lige. Zadnja je to utakmica kazne zbog bengalki i topovskih udara na derbiju s Dinamom.

Jako mi je žao što neće biti navijača, ali tu smo gdje jesmo i iz te kože ne možemo. Pokušat ćemo da to što manje utječe na nas. Znamo što trebamo i moramo ići dalje. U Osijeku smo u oba poluvremena imali 25-30 kvalitetnih minuta. Žao mi je što nismo bolje reagirali kad smo izgubili fokus, a znali smo da će Osijek biti goropadan u tim refulima od 10-15 minuta. Veseli me drugo poluvrijeme. Igrači su i pri ulasku u svlačionicu na poluvremenu bili pozitivni, a to su prenijeli i na teren. Moramo se nasloniti na to drugo poluvrijeme i nastaviti dalje, izjavio je trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Nikad ne potcjenjujem niti jednog protivnika. Istra 1961 je pretposljednja i ima nekoliko kartoniranih i ozlijeđenih igrača. Ali statistika pokazuje da je to gostujuća momčad. Deset bodova su osvojili vani, a samo dva u Puli. Pripremamo se, gledamo njihove pluseve i minuse i pokušat ćemo odraditi dobru utakmicu. Treća nam je u tjedan dana, ali ne tražimo alibi. Pričali smo s igračima, drago mi je što je utakmica došla tako brzo. Osjetio sam pozitivu u svlačionici, igrači žele što prije izaći na teren i rezultatski popraviti sliku iz Osijeka, dodao je Oreščanin.

Među 20 igrača uvijek imamo 8-9 mladih igrača. Možda dodamo još jednog, ali pokazali smo put kojim ćemo ići. Doći će do nekih rotacija u kojima će vjerojatno ispaštati mladi. Treća je utakmica u tjedan dana, bilo je i putovanja. Nitko nije pretplaćen na mjesto u prvoj ekipi. Istra 1961 mi se sviđala u vrijeme trenera Curra Torresa. Vidio sam smisao i cilj. Činilo mi se da idu dobrim smjerom, što ja simpatiziram. Prognozirao sam da će bez problema osigurati ostanak u Prvoj ligi. Vidjet ćemo što će napraviti Krunoslav Rendulić. Istra 1961 će sigurno doći u defanzivnom bloku i pokušati iz kontri nešto ušićariti. Hajduk će se postaviti ofanzivno, s ciljem da dominira kroz igru. Imamo puno prostora što se tiče napadačke igre. Bitno je da igrači što prije počnu unutar utakmice između sebe komunicirati stvari koje pripremamo kroz trening. Da naprave te mikroadaptacije koje će dovesti do boljeg protoka lopte. Očekujemo bolju i prohodniju napadačku igru, s dolaskom više igrača u završnicu i konkretnijom završnicom, zaključio je Oreščanin.