Hajduk s navijačima protiv Lokomotive

0
Foto: RD

Hajduk u 17.30 igra utakmicu 20. kola HT Prve hrvatske nogometne lige s Lokomotivom. Navijači se nakon četiri mjeseca vraćaju na Poljud.

Nismo se željeli puno osvrtati na utakmicu u Osijeku. Krenuli smo dalje u svoj tjedni mikrociklus. Lokomotiva ima iza sebe jako dobru polusezonu, a i proljeće su otvorili pobjedom protiv Intera. To je mlada, potentna ekipa s dobrim trenerom i očekujemo jako dobru i zahtjevnu utakmicu. Veselimo se povratku navijača na stadion, to će nam svima dati dodatni motiv. I nama u stožeru i momcima na terenu. Stvara se posebna atmosfera, pričamo s mladim igračima da ne bi izgorjeli, izjavio je trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Imali smo i u Osijeku problema s nekim stvarima koje nas čekaju protiv Lokomotive. Dva puta nam je Boban pobjegao u kontru. U pripremi utakmice opet se najviše bavimo našom igrom. Pogotovo prevencijskom obranom, da nas kontre ne iznenade toliko. Poštujemo svakog protivnika i njegove vrline o kojima razgovaramo s igračima i pokušavamo ih individualno pripremiti. Znamo što nas čeka protiv Lokomotive, znamo njihove najjače strane, nositelje igre i njihovu individualnu kvalitetu. Imaju svoje specifičnosti. Glavna kvaliteta im je dobra atmosfera i mirnoća u kojoj imaju privilegiju raditi. Mladi igrači se dobro razvijaju, Ivanušec, Kastrati, Uzuni. Dobro to rade, razvijaju se i kao klub u sjeni Dinama, dodao je Oreščanin.

Ne bih radio nikakve povijesne utakmice. Rekao sam od prvog dana da ćemo pokušati izboriti Europu. Ali 17 kola je do kraja, nakon Lokomotive će ih biti još 16. Dobro smo krenuli, bavimo se samo sa sobom. To je najbolji i jedini način. Ne treba se opterećivati kako je tko i s kim igrao. Težimo pomlađivanju. Imamo i igrače za koje se misli da su „stari” a zapravo su u najboljem procesu razvijanja kao Hamza i Jairo, pa i Borja Lopez. Imamo svoj put i vjerujemo u njega. Jedan dobar rezultat ili tri dobra ili tri loša neće nas poremetiti. Cilj je da se Hajduk konačno složi onako kako bi svi ovdje željeli, kazao je Oreščanin.

Poručio bih navijačima da budu strpljivi s nama. Utakmica će biti zahtjevna, može otići i na jednu i na drugu stranu. Ne smije nas ni postignuti gol uzvisiti ni primljeni gol poremetiti. Moramo 90 minuta biti fokusirani da bismo ostvarili pozitivan rezultat. Kroz B momčad smo počeli graditi priču da je Poljud neosvojiva tvrđava. Navijači će nam biti dvanaesti igrač i pomoći da protivnici, što se kaže, već na Svetom Roku izgube bodove. To je lako reći i slatko zvuči, ali nije lako ostvariti. Trudit ćemo se da to polako počnemo raditi, zaključio je Oreščanin.