Hajduk traži pobjedu u Zaprešiću

0
Foto: hajduk.hr

Hajduk u 15 sati u Zaprešiću igra protiv Intera u 23. kolu HT Prve hrvatske nogometne lige. Utakmicu je najavio trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Nedostaju nam kartonirani Lopez i Tudor, a Bradarić je normalno trenirao i vraća se u kadar. Inter i trener Toplak imaju bogato prvoligaško iskustvo. Slika se mijenja iz kola u kolo. Očekujemo Inter u pozitivnom raspoloženju, zadnja dva kola su imali pozitivne rezultate koji im puno znače u borbi za opstanak. Teže igri, žele imati svoju prepoznatljivost. Imaju svoju kvalitetu i žele igrati, naravno koliko im protivnik dozvoli. Mi gledamo sebe i imamo svoje planove. Doći ćemo ponovo na nekakav dio. Ne slažem se s medijskim oštricama. Jedno slabije poluvrijeme na buri ne znači da smo pročitana knjiga, rekao je Oreščanin.

U četiri utakmice s bolje plasiranim momčadima osvojili smo 8 bodova. To bismo prihvatili da nam je netko ranije ponudio. Slijede četiri susreta s ekipama koje su ispod nas, ali i oni kriju svoje zamke. Svaka utakmica je za sebe. U Zaprešić idemo kao da nam je zadnja pa ćemo onda dalje, u Koprivnicu, Rudeš kući i u Pulu. Imamo bodovni plan koji nećemo javno reći kako bismo se ušuljali u Europu. Kamo sreće da uzmemo svih 12, dodao je Oreščanin.

Fali nam prezenca u 16 metara. Ivanovski je počeo trenirati s momčadi, ali ne želim potencirati njegov izostanak jer bih time umanjio važnost ostalih igrača. On veže igrače u kaznenom prostoru i otvara nam mogućnost da dolazimo iz drugog plana. Ivanovski je protiv Rudeša, pa i kad je ušao protiv Istre bio dobar. Napravili smo tada neke preinake nakon što je Istra bila povela na Poljudu. Imamo to što imamo, na taj način se slažemo. Igra će nam donijeti situacije u zadnjoj trećini. Protiv Gorice je najveći problem bio u prvoj trećini. Otvaranje napada nije bilo dobro, na tome smo radili na terenu i kroz priču ovaj tjedan. Svjesni smo problema koje imamo i na njima radimo. Imamo svoj put, želimo kontrolirati utakmicu. Do sada je to bilo relativno OK. Nadamo se da ćemo biti još bolji u završnici, s još više konkretnijih i boljih udaraca. Imamo to što imamo, s tim se bavimo i pozitivni smo, zaključio je Oreščanin.