Hajduk u Gorici traži potvrdu plasmana u Europu

0
Foto: hajduk.hr

Nakon sjajne predstave protiv Rijeke na Poljudu (4:0), Hajduk u 16.30 gostuje u Velikoj Gorici. S obzirom na kiks Lokomotive protiv Istre 1961 (1:1), pobjeda bi Hajduk približila Europi.

Hajduk je od Gorice na Poljudu sredinom kolovoza izgubio s 0:2, početkom studenog je u Gorici bilo 1:1, a prije dva mjeseca na Poljudu 0:0. Košarkaši Splita su nakon tri poraza uspjeli u srijedu u četvrtom pokušaju pobijediti Goricu (102:71).

Nisam znao da su i košarkaši ove sezone imali dosta problema s Goricom. Nadam se da ćemo tjedan završiti u tom duhu. Poštujemo protivnika, očekujemo vrlo zahtjevnu i tešku utakmicu, ali uvijek prvo gledamo sebe. Tako smo radili i ovaj tjedan. Vidjet ćemo u kakvom će smjeru utakmica otići. Gorica ima jako dobru sezonu. Trener Jakirović radi jako dobar posao. Imaju izgrađen stil koji je dobro uigran i isprofiliran. Različit je od našeg, bit će to sukob stilova. Ono što rade, oni rade dobro. Mi ih unutar stožera zovemo „HNL Atletico Madrid”. Imaju puno pravo na optimizam, igraju pred svojom publikom, ali jako puno će se pitati nas. Svaki bod osvojen u Gorici će nam biti još veća zaliha za ono što smo zamislili. Sad smo čak malo iznad plana. Svaki bod ili tri će nam dobro doći. Nemojte me krivo shvatiti, mi ćemo ići na tri. Ali tek u petom mjesecu nas čeka težak posao. Za trenera najgori, jer svi očekuju da će to biti lakši ciklus. Dobro znamo da to neće biti „laganica”, rekao je trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Utakmica je otvorena. Domaćin ima svoje planove i ciljeve, ali mi smo u dobrom ritmu i nadam se da ćemo odgovoriti na najbolji način. Čeka nas sasvim drugačija utakmica, stil Rijeke i Gorice se ne može usporediti. Utakmica možda neće biti lijepa, može biti „čekačica” kao s Lokomotivom. Naravno, ako se otvori na način na koji bi mi željeli, može biti i drugačije. Oni imaju zadnje dvije utakmice u Gorici jako dobre. Možda će se htjeti i nama nametnuti kroz duge lopte i pritisak na strani lopte. Ali mi smo u boljem stanju nego Rijeka i Slaven Belupo u te njihove dvije utakmice. Mislim da će oni u ranoj fazi utakmice shvatiti da neće moći raditi te stvari protiv nas. Poštujemo protivnika i njegove dobre, pozitivne strane. Zwolinski i Lovrić su njihove udarne igle. Ali ne bavimo se previše njima, prvenstveno mislimo na sebe, dodao je Oreščanin.