HAK upozorava

0

Hrvatski autoklub izdao je posebno upozorenje za vozače zbog najavljene nagle promjene vremena, a koja se očekuje za vikend.

Pred nama je još jedan povratnički vikend tijekom kojeg bi, osobito u nedjelju, zbog vremenskih neprilika moglo biti poteškoća na našim prometnicama. Mnogi će prema svojim domovima putovati upravo tijekom ovog i idućeg vikenda.

Stiže velika promjena vremena i drastičan pad temperature

U petak, 24. kolovoza, pojačanog prometa u smjeru unutrašnjosti te u smjeru zapada s povremenim zastojima bit će tijekom cijelog dana s čekanjima na graničnim prijelazima (osobito na GP Bajakovo sa Srbijom).

Tijekom subote, 25. kolovoza, najveće gužve bit će u smjeru unutrašnjosti te iz smjera istoka prema zapadnoeuropskim odredištima. Najgušći promet očekuje se od 7 do 16 sati, a čekanja na granicama očekujemo također i tijekom večernjih i noćnih sati.

U nedjelju, 26. kolovoza, očekuje nas, prema prognostičarima DHMZ-a, nagla promjena vremena i jaka bura u podvelebitskom području, što će zasigurno stvarati dodatne probleme za ionako otežan promet tijekom cijelog dana. Gužvi će biti u smjeru unutrašnjosti tijekom cijelog dana, a osobito u poslijepodnevnim satima, zbog povratka domaćih turista sa svojih ljetnih odredišta.

Čekanja će biti i u trajektnim pristaništima i lukama. Trajekti i katamarani će ploviti prema ljetnom plovidbenom redu, a po potrebi će se uvoditi dodatne linije, priopćili su iz HAK-a.