HDZ i Vatrogasna zajednica osudili obiteljskog nasilnika iz Solina

0
Foto: pixabay.com

Gradski odbor solinskog HDZ po hitnom postupku i jednoglasno isključio je iz stranke 40-godišnjeg vijećnika iz Solina i prvog čovjeka DVD-a Vranjic Nikolu Perajicu  koji je završio u pritvoru zbog obiteljskog nasilja. On je optužen da je pred djecom pretukao suprugu te je ona sa slomljenim rebrom i drugim teškim ozljedama smještena u bolnicu.

Predsjednik gradskog odbora HDZ-a Solin Blaženko Boban  najoštrije je osudio čin svakog nasilja, a poglavito obiteljskog nasilja. Obiteljsko nasilje mora kod svih nas imati nultu točku tolerancije i svih nas duboko zgražanje. Kako HDZ Solina neće i ne želi  tolerirati takvo ponašanje u svojim redovima ali i u cijeloj društvenoj zajednici po hitnom postupku smo proslijedili odluku G.O. grada Solina časnom sudu HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije, priopćio je Boban.

Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” najoštrije je u osudila nasilnički čin gradskog vijećnika HDZ-a Solina Nikole Perajice koji je ispred svoje dvoje djece teško ozlijedio suprugu zbog čega je završio u istražnom zatvoru.

“Ističemo da je za Zajednicu žena neprihvatljiv bilo koji oblik nasilja, a posebno ovakav čin obiteljskog nasilja prema slabijim i nezaštićenim članovima obitelji. Za ovakav nasilan čin nema opravdanja i prema takvom nasilju mora biti nulta stopa tolerancije. Upravo je i Vlada RH u cilju unaprjeđenja kaznenog zakonodavstva te bržeg kažnjavanja obiteljskih nasilnika izmijenila Kazneni zakon, Zakon o kaznenom postupku i Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji.Još jednom najoštrije osuđujemo ovaj nasilan čin te očekujemo da državne institucije nastave činiti sve da preveniraju nasilje, sankicioniraju počinitelje te pomognu žrtvi, stoji u priopćenju Zajednice žena HDZ-a

Hrvatska vatrogasna zajednica osudila je obiteljsko nasilje u kojem je sudjelovao zapovjednik vranjičkog DVD-a Nikola Perajica, ističući da osoba kažnjavana osoba za nedjela protiv života i tijela ne može biti dobrovoljni vatrogasac.