HDZ-ovci zasjedaju uoči sjednice Hrvatskog sabora

0
Foto: HINA / Denis CERIĆ / mm

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nije u četvrtak ujutro, uoči konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora, otkrio koga će ta stranka predložiti za predsjednika parlamenta, odnosno hoće li ostati kod prijedoga da to bude HDZ-ov Željko Reiner.

Ne dajem preporuke, idem razgovarati s ljudima, pa što zaključe, odgovorio je Karamarko upitan koga će na Klubu HDZ-a predložiti za predsjednika Sabora. Nije želio konkretizirati hoće li zastupnicima na Klubu biti ponuđena dva imena. Ne bih sada o tome, u svakom slučaju bit će lijep razgovor, rekao je predsjednik HDZ-a.

Novi saziv Hrvatskog sabora sastaje se u četvrtak na konstituirajućoj sjednici, a hoće li se i konstituirati ovisi o tome hoće li biti izabran predsjednik Sabora, što je vrlo neizvjesno s obzirom na to da niti jedna politička opcija nema parlamentranu većinu. S namjerom da osigura konstituiranje, Most nezavisnih lista, treća snaga u Saboru, u srijedu je u SDP-u, a potom i u HDZ-u, po neslužbenim informacijama, ponudio da kao predsjednika podrže njihova Roberta Podolnjaka. Neslužbeno se doznaje kako im je SDP odgovorio pozitivno, ali kako u HDZ-u nisu skloni takvoj ideji, no je li uistinu tako, znat će se nakon sjednice Kluba. (Hina)