HEP: popravljeni i posljednji kvarovi u Lici

0

Radnici Hrvatske elektroprivrede (HEP) u četvrtak su popravili i posljednje kvarove na dalekovodima i niskonaponskoj mreži nastale uslijed snježnog nevremena i olujnog vjetra, zbog čega je od prošle nedjelje 25.000 potrošača na području Ličko-senjske i Krlovačke županije ostalo bez struje.


Unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama i teškom terenu, 250 djelatnika gospićke “Elektrolike”, Elektre Karlovca, zajedno s radnicima kooperanata te djelatnici riječkog Elektroprimojra i pulske Elektroistre pokazali su spremnost da se kvarovi otklone u što kraćem roku i normaliziraju opskrbu električnom strujom, ističe HEP u priopćenju. Tamo gdje je bilo moguće, navodi HEP, kvarovi su se otklanjali i noću.
HEP napominje da je izrazito mokar snijeg najviše problema zadavao u Lici gdje su se stabla rušila na dalekovode i prekidala vodove. Vodovi su pucali i zbog niskih temperatura i naslaga leda od desetak centimetara. Najveću štetu su pretrpjeli distribucijski vodovi svih naponskih razina i to devet 35 kilovoltnih vodova, deset 10 kilovoltnih vodova uz mnogobrojna oštećenja niskonaponske mreže, pojašnjavaju te naglašavaju da je obilazak dalekovoda i pronalazak kvarova bio iznimno otežan i da je do pojedinih mjesta kvarova zbog neprohodnosti cesta bilo gotovo nemoguće prići. (Hina)