HGS-ovci srušili kvorum na sjednici GV Splita

0
Foto: RD

Tijekom rasprave o Prijedlogu zaključka o davanju suglasnosti za dugoročno zaduživanje trgovačkom društvu „Split parkingu“ d.o.o., vijećnik HGS-a Igor Stanišić zatražio je pauzu i potom kazao da će HGS-ovci napustiti sjednicu. Time su srušili kvorum i sjednica se morala prekinuti.

Mislim da današnje bitne odluke, koje nažalost nismo donijeli, mogu pričekati novu vlast, ništa se neće dogoditi, kazao je Stanišić.

Tako vijećnici nisu donijeli odluku o kreditnom zaduženju tvrtke Split parking, kao ni ostale odluke poput raspisivanja kotarskih izbora. Rušenjem kvoruma neće se raspravljati ni o smjeni intendanta splitskog HNK Srećka Šestana, no Stanišić tvrdi da HGS ne štiti Šestana: Ja smatram da gospodin Šestan zbog svega zaslužuje da ga se napuca, da mu se da ostavka, jer mi je gadljivo gledati zadnjih mjeseci kako se dodvorava i ulizuje novoj vlasti, kako bliske osobe iz njihovih obitelji predlaže za nagrade, kao što je nacionalni prvak, gadljivo mi je što kazalište dijeli privatne statuse Marijane Puljak, mislim da takav intendant apsolutno zaslužuje da ga se makne. Ako je on u svom mandatu učinio nešto protuzakonito, ništa ne sprječava institucije da rade i naše rušenje kvoruma nije zbog toga.

Evo što nam je o proceduri kazao predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić uoči HGS-ova napuštanja sjednice: Ako ostanemo bez kvoruma, ja ću sazvati nastavak sjednice za nekoliko dana. Ako u međuvremenu krenu ostavke, onda nastavak više neće imati smisla i vjerojatno neće uspjeti raspisati izbore za mjesnu samoupravu.

Dodajmo da će Mostov kandidat za gradonačelnika Splita biti Josip Markotić.