Hod za život u Splitu i Imotskom (foto)

0
Foto: Radio Dalmacija

“Život je zakon”, poruka je četvrtog po redu Hoda za život u Splitu​ koji je u subotu u središtu grada okupio velik broj građana​ koji su isticali da je svaki život važan od začeća do prirodne smrti, život i mladih i starih, ali i onih nemoćnih.

​Brojni sudionici okupili su se na Rivi, a zatim je preko Zapadne obale kolona stigla na Zvončac gdje s​e održavao zabavno-edukativno-glazbeni program. U povorci su bila brojna djeca​, mladi i obitelji.

Nosili su se transparenti na kojima je ​među ostalim ​pisalo​ “Spasite nerođene”, “Odaberi život”, “Pravi muškarac štiti život”, “DA za život”, “Biraj ljubav, biraj život”, “Hej ti, budi moj glas”, “Štiti život u sebi”, te “Svatko ima pravo na rođendan”.​

Član inicijative Hoda za život Miro Vuković je istaknuo da daju potporu liječnicima i zdravstvenom osoblju koji poštuju dragocjenost ljudskog života, a Iva Pavić podsjetila kako je život temeljno ljudsko pravo i preduvjet svakoga drugog ljudskog i građanskog prava.

“Mi smo danas tu za one koji ne mogu govoriti, da budemo njihov glas. Život je lijep i dragocjen”, poručila je Pavić.

Ranije……

Ove subote Hod za život održava se u Splitu i Imotskom pod geslom Život je zakon.  Okupljanje sudionika je u 10 na splitskoj Rivi, a u 10:30 povorka će krenuti Zapadnom obalom prema parku Zvončac, gdje građane uz okrjepu očekuje prigodni program.

Organizarori poručuju da se se Hodom za život štiti pravo na život svakog ljudskog bića od začeća do prirodne smrti. Pružaju podršku liječnicima i zdravstvenom osoblju koji poštuju dragocjenost ljudskog života.

Povodom održavanja Nacionalnog hoda za život u subotu,  za sav promet zatvaraju se u vremenu od 10.30 do 11.30 sati ulice: Šetalište I. Meštrovića (od rotora kod zgrade Banovine), Obala kneza Branimira, Trumbićeva obala (Trg Franje Tuđmana).

Shodno tome, doći će do sljedećih izmjena na linijama Prometa i to:

  • linija br. 7 kao početno – završno stajalište koristiti okretište u Spinutu pri sljedećim polascima/dolascima:
  • ŽNJAN – ZAPADNA OBALA u 10:15 sati
  • ZAPADNA OBALA – ŽNJAN u 11:00 sati
  • linija br. 8 kao početno – završno stajalište koristiti okretište u Spinutu pri sljedećim polascima/dolascima:
  • ŽNJAN – ZVONČAC u 10:20 sati
  • ZVONČAC – ŽNJAN u 11:00 sati
  • linija br. 12 BENE – SV. FRANE sa polaskom u 10:30 prometuje do autobusne stanice Muzej HAS 2 (križanje Šetalište Ivana Meštrovića sa Gunjačinom ulicom).
  • linija br.21 SV. FRANE – MEJE – SV. FRANE u 11:00 sati ne prometuje.

Imoćani će se u subotu u 10.30h sati okupiti na Trgu dr. Franje Tuđmana pod geslom Život je zakon!