Hrvatska bez Svjetskog prvenstva

0

Hrvatska malonogometna reprezentacija neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji. U Osijeku je u posljednjem kolu kvalifikacija s Azerbajdžanom odigrala 4:4.

Prethodno je Bjelorusija remizirala sa Švedskom, 2:2, pa našima nije trebalo dva razlike za drugo, nego minimalna pobjeda za prvo mjesto. No da je Bjelorusija svladala Švedsku, Azerbajdžan bi imao sigurno prvo mjesto i možda odigrao u nižoj brzini. Ovako se i sastav u kojem su sedmorica Brazilaca i dva Rusa itekako trudio izbjeći poraz kako bi sebi osigurao lakši ždrijeb doigravanja.

Jedini gol u prvom poluvremenu dao je Čujkov u 5. minuti. Jelovčić nije realizirao kazneni udarac s 10 metara nakon šestog akumuliranog prekršaja gostiju, no iskupio se u 24. minuti. Novu prednost Azerima donosi Amadeu u 28., što minutu kasnije anulira Suton. Pola minute nakon toga, Azerbajdžan opet vodi zahvaljujući Borisovu. Četiri minute prije kraja, Grcić je s druge stative vratio nadu našoj reprezentaciji. No opet se u istoj minuti ukazao Borisov. Mato Stanković izvukao je vratara Bilića, uveo Jelovčića kao igrača-golmana, što je urodilo golom Grbeše dvije i pol minute do kraja. No Azerbajdžan je sačuvao remi, Jelovčićev udarac u zadnjoj sekundi otišao je pored desnih rašlji gostujućeg gola i Hrvatska je, unatoč potpunoj dominaciji (udarci 31-21, u okvir 18-8, korneri 17-5), ostala bez pobjede i plasmana u doigravanje za Svjetsko prvenstvo.

Azerbajdžan je osvojio 7 bodova, Bjelorusija i Hrvatska po 4, Švedska 1 bod. Bjelorusija ide dalje zahvaljujući pobjedi u međusobnom srazu s Hrvatskom (7:4 u četvrtak).