Hrvatska bolja od Tunisa

0
Foto: Goran Sebelic / Cropix

Hrvatska muška rukometna reprezentacija nadigrala je Tunis s 35:30 u 2. kolu Croatia Cupa u Umagu, posljednje provjere uoči Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Tunis je držao ravnotežu do sredine prvog poluvremena (9:9), kada je Hrvatska postigla četiri gola zaredom i do poluvremena stekla 6 golova prednosti – 20.14. U nastavku je Hrvatska bez poteškoća održavala prednost, koja je u četiri navrata iznosila i 8 pogodaka razlike, i ostvarila sigurnu pobjedu.

Manuel Štrlek je dao 7 golova, Stipe Mandalinić, Lovro Jotić i Zlatko Horvat po 4, Luka Stepančić, Marko Mamić i Luka Cindrić po 3, Lovro Mihić i Krešimir Kozina po 2, te Tin Kontrec, Željko Musa i Luka Šebetić po 1 gol. Vratarski tandem IvićPešić imao je 10 obrana (Ivić 4, Pešić 6). Najefikasniji Tunižanin, ali i prvi strijelac cijele utakmice bio je Oussama Boughanmi s 9 pogodaka.

Ostali smo rano bez Stipe Mandalinića u vanjskoj liniji pa je Mamić u drugom poluvremenu morao stalno igrati i to je bilo veliko opterećenje za njega. Još imamo problema sa zatvaranjem pivotmena, ali vjerujem da ćemo svakim danom biti bolji i još precizniji u izvedbi, izjavio je izbornik Željko Babić.

Hrvatska će u ponedjeljak u 18 sati igrati s Crnom Gorom, koja je u subotu s Tunisom odigrala 31:31. Izabranici Željka Babića u srijedu putuju za Francusku, gdje će u petak u 20.45 odigrati svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu protiv Saudijske Arabije.