Hrvatska na Španjolsku za medalju

0
Foto: Hrvatski rukometni savez

Hrvatska muška rukometna reprezentacija igrat će u 21 sat u Krakowu polufinale Europskog prvenstva protiv Španjolske. U 18.30 se sastaju Norveška i Njemačka.

Pobjednici će u nedjelju u 17.30 igrati finale, dok će se poraženi u 15 sati boriti za brončanu medalju.

Nakon senzacionalnog raspleta u skupini, nevjerovatnih 37:23 protiv Poljske (uz prethodnu pomoć Norveške koja je nadigrala Francusku), hrvatski rukometaši okrenuli su se Španjolcima.

Imamo elan i samopouzdanje, ali se u sportu to brzo okrene. Priprema mora biti maksimalna. Ne želimo stati na ovome, kad smo već dobili priliku da se nađemo u borbi za medalje šteta bi bila da je propustimo. Medalja je sama po sebi nešto fantastično, naročito za većinu momaka koji još nisu osvojili nijednu. Usto imamo mogućnost izravnog plasmana na Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo što bi nam znatno olakšalo ovu godinu i omogućilo nam mirniju pripremu za ta dva velika natjecanja. Vrijedi dati sve od sebe. Protivnici su odlični, ali sve su to ekipe koje mi možemo pobijediti. Imamo realne šanse, kao i ostale tri reprezentacije, postati prvaci Europe!, rekao je trener hrvatske reprezentacije Petar Metličić.

Španjolcima je obrana predvođena Šterbikom jača strana, ali u napadu imaju mana, smatra Metličić. Imaju problema u igri 6 na 6, iako po imenima imaju sjajne igrače. Nisu dobro reagirali na agresivne zone. Krila su im dobra i puno traže pivota, ali nekako su nedorečeni. Imaju odlične golmane i jaki su u tranziciji, to moramo zaustaviti i natjerati ih da što češće igraju protiv naše zone. Što manje laganih golova nam daju, veće ćemo šanse imati za pobjedu.