Hrvatska penalima izgubila od Čilea

0

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će za 3. mjesto na China Cupu u Nanningu nakon što je Čile izborio finale boljim izvođenjem jedanaesteraca. Dvoboj je okončan rezultatom 1:1.

Čile je poveo u 19. minuti. Sjajan prodor Vargasa iskoristio je Pinares koji je s ruba kaznenog prostora precizno pogodio suprotni, donji lijevi kut Livakovića. Livaković je u nekoliko navrata spriječio Čile da preko raspoloženih Vargasa i Pinaresa poveća svoju prednost. Umjesto toga, Hrvatska je izjednačila u 76. minuti. Fran Tudor, koji je 20 minuta ranije zamijenio Ozobića, ubacio je s desne strane za Andrijaševića, koji je pravovremeno utrčao u kazneni prostor i iz voleja zatresao čileansku mrežu.

Sva četiri čileanska izvođača jedanaesteraca – Vargas, Galdames, Beausejour i Ramos – bili su sigurni. Za Hrvatsku je pogodio samo Pivarić u prvoj seriji, dok Antolić i Marić nisu uspjeli svladati Tosellija. Hrvatska će tako u subotu igrati za 3. mjesto s Kinom, a Čile u nedjelju finale s Islandom.

Hrvatska je nastupila u sastavu Livaković, Matas, Barać, Filipović, Pivarić, Antolić, Mišić, Šitum (od 64. Barišić), Andrijašević (od 90. Ivanušec), Ozobić (od 57. Tudor), Perošević (od 57. Marić).