Hrvatska pred Ukrajinom brani prvo mjesto

0
Foto: Hrvatski nogometni savez

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u 20.45 u Zagrebu utakmicu 5. kola I skupine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Ukrajine.

Dvoboj je to jedinih neporaženih momčadi skupine u koji Hrvatska ulazi s dva boda prednosti. Prvo mjesto u skupini nosi izravni plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. igrati u Rusiji, dok će 8 od 9 drugoplasiranih reprezentacija ići u doigravanje za preostala četiri mjesta.

Na Maksimir se vraćaju navijači, nakon što je zbog niza kazni Hrvatska dvije godine kvalifkacijske utakmice odigravala bez gledatelja.

Izuzetno smo sretni što ćemo igrati pred ispunjenim gledateljstvom. Mene osobno to veseli jer sam živio godinu i pol dana u virtualnom svijetu gdje je hrvatska reprezentacija jako omražena, ali ovo je najbolji odgovor na pitanje koliko je Hrvatska omiljena u hrvatskom narodu i koliko je ljubitelji nogometa vole. Siguran sam da je to velika zasluga naših igrača koji su u teškim prilikama uspjeli otići u Francusku i nakon Eura dobro zakoračiti u novi kvalifikacijski ciklus. Priželjkujem da navijanje prođe u fer i korektnom tonu, da se ne dogodi ništa što može posramiti hrvatski nogomet i hrvatsku državu. Učinit ćemo sve da uz takvu podršku dođemo do vrijednog rezultata, naravno uz dobru igru jer je Ukrajina protivnik vrijedan respekta, izjavio je izbornik Ante Čačić.

Igramo kući i ne bježimo od uloge favorita, iako respektiramo Ukrajinu kao reprezentaciju. Dosta su bolji nego što su bili na zadnjem Euru, a prvi su nam pratitelji na ljestvici i najozbiljnija prijetnja. Hvala Bogu, nakon dosta vremena napokon ćemo imati publiku. Svi smo sretni zbog toga i siguran sam da će biti prava atmosfera, da će publika biti naš 12. igrač. Trebaju nam navijači, pogotovo u teškim trenucima kada stvari možda ne budu išle kako smo zamislili. Zna se dosta puta biti nestrpljiv ako ne krene kako treba, ali baš u tom segmentu bih volio da nam budu prava podrška i vjerujem da ćemo na kraju uz njihovu podršku ostvariti pozitivan rezultat, poručio je kapetan Luka Modrić.

U skupini I još će igrati u 18 sati Turska-Finska i u 20.45 Kosovo-Island.