Hrvatska protiv domaćina Poljske

0

Hrvatska rukometna reprezentacija u 20.30 sati u Krakowu igra protiv domaćina Poljske posljednju utakmicu skupine 1 drugog kruga Europskog prvenstva.

Za plasman u polufinale “kaubojima” treba pobjeda s barem 11 golova razlike uz poraz Francuske od Norveške. Očito nam predstoji borba za peto ili sedmo mjesto. U 16.30 sati se sastaju MakedonijaBjelorusija a u 18.15 Francuska-Norveška.

Poljska je reprezentacija s karakteristikama čvrstoće u obrani, jakim pritiskom u tranziciji i odličnim udarcem s vanjskih poziciji. Što se nas tiče, počet ćemo s obranom 5-1, rezervna nam je 6-0 koja ima više kontakata. Bielecki im je vrlo opasan, šutira iz velike udaljenosti i ako se razigra nikome nije lako. Međutim to je samo jedan igrač i on neće sam moći donijeti pobjedu, u ovoj utakmici će pobijediti momčad, izjavio je izbornik reprezentacije Hrvatske Željko Babić.

Bit će i promjena u momčadi. Umjesto Ilije Brozovića poziciju pivotmena preuzima Krešimir Kozina.

U skupini 2 jučer je Danska remizirala sa Švedskom a Španjolska s 31:29 dobila Mađarsku. Za polufinale se danas bore Danska sa 7, te Španjolska i Njemačka s po 6 bodova. Sastaju se u Wroclawu 16.00 sati ŠvedskaMađarska, u 18.15 NjemačkaDanska te u 20.30 sati ŠpanjolskaRusija.