Hrvatska s Italijom na otvaranju Eura U-17

0
Foto: HNS

Hrvatska kadetska nogometna reprezentacija u 17.45 u Rijeci na Rujevici igra protiv Italije svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu za igrače do 17 godina.

Hrvatska će u subotu, također na Rujevici, igrati s Turskom, a u utorak u Kostreni protiv Španjolske. Prva dva mjesta u skupini vode u četvrtfinale. Finale je predviđeno 19. svibnja u Varaždinu, a igrat će se i u u Zaprešiću, Sesvetama, Velikoj Gorici i Lučkom.

Među igračima, kao i u stručnom stožeru, vlada dobra atmosfera. Svi smo sretni što se bliži početak natjecanja i što imamo priliku otvoriti Europsko prvenstvo na domaćem terenu, protiv kvalitetnog suparnika. Treba pohvaliti igrače, radili su na visokoj razini i pokazali volju i želju. Ova je generacija sposobna pokazati se u najboljem svjetlu, protiv najjačih europskih momčadi, u stanju je odgovoriti na zahtjeve u sve tri utakmice u skupini, a kakav će na kraju biti ishod – vidjet ćemo. Cilj bi nam bio prolazak skupine, to bi nas obradovalo, a možda onda i bitka za odlazak na Svjetsko prvenstvo, najavio je izbornik Hrvatske Dario Bašić.

Možda postoji malo treme, ali kada utakmica s Italijom započne, trema će nestati i dat ćemo sve od sebe. Odradili smo na pripremama i više nego što smo očekivali, izbornik je sretan i mislim da smo 100 posto spremni. Sve ovisi o prvoj utakmici, uđemo li odlučno, mislim da ćemo ostvariti sve svoje ciljeve, rekao je mladi Hajdukovac Leon Kreković koji u nedjelju slavi 17. rođendan.

S Italijom smo već igrali, u jednoj smo utakmici pobijedili, u jednoj izgubili. To su sve podjednake, snažne momčadi s nekim prednostima i nedostacima. Potrudit ćemo se odigrati što bolje, dodao je Dinamovac Bartol Franjić.