Hrvatska s Nizozemskom za četvrtfinale

0

Hrvatska muška vaterpolo reprezentacija igrat će u 20.15 protiv Nizozemske u osmini finala Europskog prvenstva u Beogradu. Pobjeda vodi na Mađarsku ili Gruziju.

U tom se dijelu ždrijeba još sastaju Italija-Turska i Crna Gora-Francuska. Španjolska je tukla Maltu 14:3 i čeka Rumunjsku ili Grčku, koja je izgubila od Rusije s 9:8 u izravnoj borbi za drugo mjesto skupine D. Još će igrati Srbija-Slovačka i Rusija-Njemačka. Nije isključeno da su Grci namjerno odabrali put do medalje preko Rumunjske i Španjolske radije nego preko Njemačke i Srbije.

Počinje eliminacijski dio, više nema prava na popravni. Nizozemska nema kvalitetu poput naše, reprezentacije koja se može boriti za medalje. Spada u rang momčadi poput Francuske, Slovačke ili čak Rusije, fizički su jaki, dobri plivači. Morat ćemo odigrati dobru utakmicu da ne uđemo u probleme. Maksimalno angažirano od prvog do posljednjeg trenutka. Kvalitetniji smo, tu nema dileme. Vjerujem da ćemo uz pravi pristup, kakav je bio u posljednje dvije utakmice s Francuskom i Maltom, posebno u obrambenom dijelu, bez većih problema načiniti korak dalje, rekao je za Radio Dalmaciju hrvatski izbornik Ivica Tucak.