Hrvatska-SAD 2-1, odluka ipak danas

0

Hrvatska-SAD 2-1 rezultat je nakon drugog dana polufinala Davis Cupa u Zadru. Odluka o plasmanu u finale past će ove nedjelje.

Nakon 4 sata i 45 minuta igre, Mike Bryan i Ryan Harrison svladali su Ivana Dodiga i Matu Pavića sa 7-5, 7-6(6), 1-6, 6-7(5), 7-6(5).

Naš par je kod 5-3 u prvom setu imao set-loptu na servis Harrisona, a u tie-breaku drugog seta na servis Bryana, ali je američki par nakon dva sata igre imao 2-0.

Treći set su Pavić i Dodig otvorili s 5-0. U četvrtom su kod 4-5 tri puta bili samo dva poena od poraza. U tie-breaku je naš par poveo 5-1, Amerikanci su se vratili na 5-5, opet dva poena do pobjede, ali su Dodig i Pavić s dva poena zaredom ušli u peti set.

Amerikanci su oduzeli servis Mate Pavića i poveli 2-0, naš par se vratio na 2-2 oduzevši Bryanov servis i do kraja više nije bilo break-lopti. Tie-break su Bryan i Harrison otvorili s 5-2 i zadržali prednost do 6-4. Prvu meč-loptu, protiv servisa, Dodig i Pavić su spasili, ali drugu, na svom početnom udarcu, nisu.

U nedjelju će u 11 sati igrati Marin Čilić i Steve Johnson. Ne uvede li Čilić Hrvatsku u finale, priliku za to imat će Borna Ćorić protiv Francesa Tiafoea. Američki izbornik Jim Courier mogao bi uvesti i iskusnog Sama Querreya umjesto jednog od svoja dva igrača, no to ćemo saznati tek sat prije meča.

Francuska je prvi finalist. Julien Benneteau i Nicolas Mahut su u tri seta u Lilleu nadigrali Marcela Granollersa i Feliciana Lopeza za nedostižnih 3-0. Francuska bi s Hrvatskom igrala kod kuće, a s SAD-om u gostima. Finale će se igrati od 23-25. studenog.