Hrvatska-SAD na startu Svjetskog prvenstva

0

Hrvatska muška vaterpolo reprezentacija igrat će u 18.50 u Budimpešti s SAD-om u 1. kolu D skupine Svjetskog prvenstva. U 21.30 se sastaju Japan i Rusija.

Šesnaest reprezentacija podijeljeno je u četiri skupine. Pobjednici skupina ulaze izravno u četvrtfinale dok će se reprezentacije koje zauzmu 2. i 3. mjesto križati u razigravanju za četvrtfinale.

Definitivno smo najkvalitetnija reprezentacija u skupini, od toga ne treba bježati. Ali nikako ne smijemo potcijeniti protivnike, pogotovo Amerikance. Prva je utakmica na svakom turniru uvijek najteža, ona nosi poseban psihološki pritisak. Želja da se u turnir uđe dobro, da se krene tim putem koji ste zamislili prije. Ta utakmica ima izuzetnu psihološku težinu. A protivnik je jak, Amerika spada u onaj red reprezentacija da ćeš dobiti po glavi ako nemaš svoj dan i ne daš maksimum svojih mogućnosti. Svi smo toga svjesni, i igrači i stožer, odradili smo sve što smo trebali. O njima sve znamo, igrali smo nekoliko puta ovog ljeta, bit ćemo maksimalno spremni za tu utakmicu koja nam je jako, jako važna, izjavio je za Radio Dalmaciju hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Atmosfera u ekipi je sjajna kao i svih ovih godina, u Budimpeštu je došlo 13 najboljih i spremni smo za otvaranje turnira. Amerikanci su prvi na redu, jako su dobra momčad, ali mi smo favoriti. Kvalitetniji smo, ali to moramo dokazati u bazenu. Želimo dobro otvoriti Svjetsko prvenstvo pa da se kasnije dižemo iz utakmice u utakmicu i budemo sve bolji kako bismo u četvrtfinale došli u optimalnoj formi, uigrani i puni samopouzdanja. Pobjeda u četvrfinalu vodi u borbu za medalje, što nam je svakako cilj. Počinjemo s SAD-om, to je prva utakmica turnira i neće biti lako, ali nadam se pobjedi, rekao je kapetan Hrvatske Sandro Sukno.