Hrvatska se pobjedom oprostila od Svjetskog prvenstva

0

Hrvatski rukometaši su u švedskom Malmoeu  nadigrali Bahrein s 43:32 i tako zauzeli deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat ovako je rezonirao nastup na Svjetskom prvenstvu koji je okončan na devetom mjestu.

– Rezultat prvog poluvremena sve govori. Na poluvremenu smo računali imati sedam-osam golova prednosti. Noge su bile teške, suci su im dopuštali duge napade – rekao je Horvat, a zatim dodao:

– Kvalifikacije za Olimpijske igre su ostvarene. Odigrali smo odličan turnir, izuzev prve utakmice. Pokazali smo obranu 5-1. Dugoročno možemo očekivati da nam vrati u vrh.

Danska je nadigrala Egipat s 30:25 i osvojila prvo mjesto u skupini 4, Egipat je drugi, a Hrvatska je najbolja od četiri trećeplasirane reprezentacije. Sjedinjene Američke Države su svladale Belgiju 24:22.

U poljskim Katowicama je Norveška svladala Njemačku s 28:26 za prvo mjesto u skupini, Srbija Nizozemsku s 32:30 za treće, a Argentina Katar s 26:22 za peto. U srijedu će u četvrtfinalu u Gdanjsku igrati Francuska-Njemačka i Norveška-Španjolska, a u Stockholmu Švedska-Egipat i Danska-Mađarska.