Hrvatska-Srbija, klasik svjetskog vaterpola u Splitu!

0
Foto: HVS

Treći dan vaterpolskog HEP Europa kupa u Splitu obilježit će dvoboj svjetskog prvaka Hrvatske i olimpijskog pobjednika Srbije. Utakmica na malom bazenu u Poljudu počinje u 19 sati (blagajna radi od 16), a prihod će biti doniran dječjem domu Maestral.

Srbija je bila bolja u finalima Svjetskog prvenstva u ruskom Kazanju 2015. (11:4) i Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. (11:7), a Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti 2017. (12:11). U odnosu na taj turnir Hrvatska je u Splitu bez kapetana Sandra Sukna, a Srbija bez Milana Aleksića, Stefana Mitrovića i Andrije Prlainovića, koji je u utakmici protiv Hrvatske dao čak 6 golova.

Bit će teška, fizički zahtjevna utakmica. Srbija djeluje najmoćnije na ovom turniru, ali vjerujem da će publika doći u velikom broju, da će nas nositi. Mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo, izjavio je sidrun “barakuda” Luka Lončar.

Srbija je stari znanac, atraktivan protivnik. Nadam se da ćemo doći do pobjede, a siguran sam da će svaki od nas dati svoj maksimum. Zna se da Hrvatska, Srbija i Grčka idu dalje, utakmica nije presudna, ali svakako kao sportaši i mi i oni želimo otići s bazena sretni poslije utakmice, a ne tužni. Utakmica je humanitarnog karaktera što je još jedan motiv za publiku da napuni tribine, uživa u vaterpolu i da zajedno pomognemo djeci Maestrala, rekao je za Radio Dalmaciju Splićanin Anđelo Šetka.

Bit će to vrhunska utakmica protiv Srbije koja je odlična reprezentacija i uvijek neugodan protivnik. Nije finale ni borba za medalju, ali uvijek je to derbi i vaterpolski klasik. Neće nam biti lako, ali moramo odigrati kako najbolje možemo u ovom trenutku. Pobijedit će onaj tko bude imao bolji dan i više inspiracije. Nadam se da ćemo odigrati dobro i da će publika uživati u vaterpolu, dodao je bek Andro Bušlje, osvajač svih hrvatskih medalja od svjetskog zlata u Melbourneu 2017. do svjetskog zlata u Budimpešti 2017.

Siguran sam da će tribine biti pune, da će to biti spektakl za gledatelje i nadam se da će se skupiti potrebna sredstva za kupnju kombija dječjem domu Maestral, najavio je Makaranin Ivan Buljubašić.