Hrvatska traži čudo s Rusijom

0

Nakon poraza od Kazahstana, hrvatska malonogometna reprezentacija treba pobjedu s najmanje dva gola razlike protiv Rusije za plasman u četvrtfinale Futsal Eura u Beogradu.

Znali smo da će s Kazahstanom biti teško. Imaju klupskog prvaka Europe, nekoliko naturaliziranih Brazilaca… Prvo poluvrijeme nismo igrali loše, ali neke nam stvari nisu išle na ruku, uključujući dvije sudačke odluke u prijelomnim trenucima susreta. U drugom dijelu smo se raspali, što nije dobro jer je ovo ipak Europsko prvenstvo. U jednom smo periodu imali sreće da nismo pretrpjeli i teži poraz, rekao je za Radio Dalmaciju hrvatski izbornik Mato Stanković i najavio ogled s Rusijom.

Ovo je velika scena i imamo imperativ odigrati pravu utakmicu da se Hrvatska pokaže u najboljem svjetlu. Ako budemo pravi, uz malo sreće su sve opcije moguće. Rusi su bivši prvaci, finalisti na posljednja dva Futsal Eura igrana u Hrvatskoj i Belgiji. Eder Lima je bio najbolji strijelac prošlog Eura, tu su i ostali Brazilci, pa vrhunski ruski igrači od Abramova nadalje. Pogledajte u kakvim samo klubovima i ligama nastupaju. Prošlih smo godina možda imali rezultate koji su malo iznad realnosti. Pokazali smo da se možemo nositi s najjačima, ali za to trebamo “izginuti” na terenu i neke nam se stvari moraju poklopiti, zaključio je Stanković.