Hrvatska u lovu na nove medalje

0

Trinaestog dana natjecanja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, Hrvatska se uz već osigurano odličje Šime Fantele i Igora Marenića nada medaljama i u vaterpolu i taekwondou.

Na borilišta u Rio de Janeiru prvo će atletičari – Stipe Žunić i Filip Mihaljević u 14.55 u kvalifikacijama kugle, te Blanka Vlašić i Ana Šimić u 15.00 u kvalifikacijama skoka uvis. Bacačima kugle finale je također danas, u 01.30, skakačicama uvis sa subote na nedjelju u isto vrijeme. Norma za finale kugle je 20.65 m ili 12 najboljih po rezultatu, za finale visa 194 cm ili 12 najboljih.

Nakon nes(p)retne eliminacije Lucije Zaninović u četvrtfinalu, na tatami danas izlaze preostali hrvatski taekwondo reprezentativci. Ana Zaninović (-57 kg) prvu će borbu imati u 16.30 s Irankom Kimiom Alizadeh-Zenoorin, a Filip Grgić (-68 kg) u 17.15 protiv Španjolca Joela Gonzalez-Bonille. Ako prođu prvu prepreku, Anu četvrtfinale očekuje u 21 sat, a Filipa u 21.45. Polufinala su u 22.30, odnosno u 22.45, a repesaži i borbe za odličja od 01.00-03.15 po srednjoeuropskom vremenu.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u 17.20 će igrati s Crnom Gorom za svoj drugi uzastopni olimpijski finale. Branitelji naslova olimpijskih pobjednika današnjeg su protivnika tijesno svladali u prvoj fazi turnira.

Šime Fantela i Igor Marenić u srijedu zbog bonace nisu uzeli već osiguranu medalju u klasi 470. Plov za odličja prebačen je za danas, a startna bi procedura trebala krenuti u 18.45. Ne bude li vjetra, ili pak bude prejak, Fantela i Marenić postat će olimpijski pobjednici. Isto tako, ako u završnom plovu deset najboljih posada budu među prvih šest, obranit će prednost bez obzira na plasman posada Grčke i Australije. Grcima Mantisu i Kagialisu Šime i Igor bježe 11, Australcima Belcheru i Ryanu 13 bodova.

Program atletičari otvaraju, ali i zatvaraju. Sara Kolak bacat će koplje u finalu Olimpijskih igara u 02.10, prethodno će, u 01.30, na bacalište kugle Stipe Žunić i Filip Mihaljević ako prethodno uspješno apsolviraju kvalifikacije.