Hrvatska zastava podignuta u Olimpijskom selu u Pyeongchangu

0
Foto: HOO

Dva dana prije početka 23. Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji, u Olimpijskom selu u Pyeongchangu svečano je podignuta hrvatska zastava. Hrvatska delegacija je domaćinima uručila prigodne poklone.

Domaćini Zimskih olimpijskih igara dočekali su hrvatsko izaslanstvo i poželjeli dobrodošlicu te uspješan nastup na Igrama našim olimpijcima. Na toj mini-svečanosti, šef Misije HOO-a na ZOI u Pyeongchangu, Damir Šegota, predao je „gradonačelniku“ Olimpijskog sela Ryu Seung Minu prigodne darove iz Hrvatske.

Domaćini se stvarno trude na svakom koraku da sve besprijekorno funkcionira. Zasad zaslužuju sve pohvale, nismo se suočili s većim problemima. Vjerujem da će ovo biti odlično organizirane Igre, unatoč velikoj hladnoći, rekao je Šegota.

Svečanosti su nazočili i brojni hrvatski olimpijci – predstavnici u bobu, skijaškom trčanju i sanjkanju, kao i volonteri koji brinu za našu reprezentaciju. Pridružili su im se predstavnici olimpijskih izaslanstva Španjolske, Litve, Madagaskara i Estonije. Nakon aklimatizacije (privikavanja na korejsku zimu), naši olimpijci nastavljaju s treninzima te s pripremama za svečano otvorenje Igara 9. veljače, priopćio je Hrvatski olimpijski odbor.