HRVATSKA ŽENSKA RAGBI REPREZENTACIJA SPREMNA ZA EURO U BEOGRADU

0

Nakon kraćih priprema održanih u Splitu i Zagrebu hrvatska ženska ragbi reprezentacija u petak, 3. lipnja, putuje u Beograd na Europsko prvenstvo u Ragbiju 7, skupine Conference 1.

Na dvodnevnom turniru u Beogradu nastupit će djevojke iz čak 13 europskih zemalja: Andora, Austrija, Bugarska, Crna Gora, Estonija, Hrvatska, Latvija, Litva, Luxembourg, Monako, Malta, Slovačka i Švicarska. Prvog dana natjecanja u subotu 4. 6. reprezentacije su podijeljene u tri skupine, a Hrvatska će nastupiti u skupini B s reprezentativkama Bugarske, Monaka i Slovačke. U nedjelju 5. lipnja ovisno o plasmanu u skupinama djevojke će razigravati za konačan poredak na turniru.

PR

Boje Hrvatske na Europskom prvenstvu u Beogradu branit će: Dubravka Kovač, Patricija Pribeg, Nikolina Điko, Jana Điko, Lucija Jurić, Laura Vranjić, Nika Dedić, Dina Madir, Sara Buratović, Ivana Krpečanec, Lara Josipović i Josipa Farac. Stručni stožer sačinjavaju: Petra Drušković – izbornica, Tihana Žaja – Team manager te Ada Zeljković i Gabriela Eterović – fizioterapeutkinje.

University of Strathclyde

Ragbijaši University of Stratchlyde iz Glasgowa, njih 66, stigli su u Split i Hrvatsku. Tijekom sedmodnevnog boravka studenti iz Glasgowa upoznat će se s Dalmacijom, a ovog vikenda sparirat će našoj reprezentaciji koja se nalazi na pripremama u Sinju uoči EP u Ragbiju 7. Škotski ragbijaši stigli su na inicijativu njihova trenera Tonča Buzova , bivšeg igrača Nade i državne reprezentacije.

PR

PR