Hrvatski dani male brodogradnje i turizma nastavljaju kontinuitet i u svom 14.izdanju

0

Hrvatski dani male brodogradnje i turizma odolijevaju u kontinuitetu i plove u svoje 14. izdanje u marini Kaštela. Početak manifestacije je četvrtak, 12.5. i traje do nedjelje 15.5. a ulaz za posjetitelje je kao i do sada, besplatan.

Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u marini Kaštela, predstavljena je ponuda 14. po redu Hrvatskih dana mala brodogradnje i turizma.

Najzanimljivije novosti i svoje impresije suradnje na ovogodišnjem izdanju manifestacije prenijeli su Predsjednik organizacijskog odbora manifestacije Branimir Matijaca, te predstavnici glavnih partnera, u ime domaćina direktorica Marine Kaštela, Ivona Smoljić, gradonačelnik Grada Kaštela, Denis Ivanović i direktorica korporativnih komunikacija OTP banke, Silvija Bareša.

Predsjednik organizacijskog odbora Hrvatski dani male brodogradnje i turizma, Branimir Matijaca prisutnima je ovim riječima predstavio ovogodišnju ponudu: „Trud, želja i zalaganje svih sudionika ove manifestacije doprinijela je još jednim Hrvatskim danima male brodogradnje i turizma u marini Kaštela. Na ovoj manifestaciji naglasak je u potpunosti stavljen na plovila domaćih i nešto stranih proizvođača dužine od 5 do 12 metara cijenom prilagođenih potrebama i mogućnostima domaćih kupaca, uz sajamske predsezonske cijene i mogućnost brze isporuke. Ponudit ćemo neke premijere i novitete kao što su novi 10 metarski gumenjak Bura 10 „Bura brodova“ i domaći luksuzni gumeni brodovi SuperRIB – proizvođača tvrtke Pribudić Borčić. Zainteresirane će razveseliti ovogodišnja iznimno bogata ponuda vanbrodskih motora: SUZUKI, HONDA, TOHATSU, YAMAHA, MERCURY, SELVA, MARINER, kao i brodskih motora: VM, Lombardini i Craftsman, uz prigodne popuste i brzu isporuku. Premijerno će svoje proizvode izložiti i hrvatska marka ronilačke opreme ZERO –X, tvrtke Metacraft j.d.o.o. iz Zagreba, u ponudi koje su i nove linije karbonskih peraja i podvodnih puški napravljenih u kombinaciji karbona i plemenitog drva. Adventure i outdoor turističke proizvode ove godine predvodi tvrtka Istra Quad – koja predstavlja svoja iznimna nova i rabljena ATM vozila. Bogata je i ponuda proizvoda namijenjenih outdoor turizmu koja uključuje : kajake, supove i step supove renomiranih proizvođača, e foil daske, scubajetove, vodene parkove i igračke za vuču, mini katamarane, pedaline i brojne druge proizvode i atrakcije. Proširena je i ponuda namijenjena luksuznom turizmu koja uključuje: bazene, bazensku i SPA opremu, pergole te staklene verande i namještaj. Uz tradicionalno izlaganje vozila renomiranih svjetskih proizvođača, iznimna je i ponuda električnih vozila. Uz club car i golf vozila, tu su motocikli, bicikli, romobili, trokolice i druga električna vozila. Ista su namijenjena za osobne potrebe kao i atraktivnu turističku rentu, a sve uz sajamske popuste kao i subvencioniranje od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na kraju se zahvalio svim izlagačima koji su i ove godine prepoznali manifestaciju Hrvatski dani male brodogradnje i turizma kao mjesto svoje promocije i prezentacije svojih proizvoda, ali i partnerima, marini Kaštela, gradu i turističkoj zajednici Kaštela, OTP banci, Splitsko-dalmatinskoj županiji, te TZ Splitsko-dalmatinske županije na višegodišnjoj podršci u organizaciji ove manifestacije.

Gradonačelnik Kaštela, Denis Ivanović, istakao je kako ova manifestacija daje pečat Kaštelima kako u nautičkom tako i u turističkom kontekstu, te nastavio: „Stalan rast broja turista i povećana pažnja javnosti za razna atraktivna događanja u Kaštelima veseli sve moje sugrađane i daje im poticaj da razvijaju svoje poslove, kako bi osobno doprinosili ovom trendu, na vlastitu dobrobit, te dobrobit cijelih Kaštela.”

Silvija Bareša se obratila predstavnicima medija u ime OTP banke kao pokrovitelja slijedećim riječima: “14. Hrvatski dani male brodogradnje i turizma nisu mogli proteći bez OTP banke koja prati ovu manifestaciju od samih početaka. Trud, želja i zalaganje svih sudionika ove manifestacije daje nam svima vitar u jedra. Na dobrobit razvoja kako male brodogradnje kao gospodarske grane, tako i širenja turističke ponude OTP banka želi poduprijeti svojim djelovanjem sve pozitivne aktivnosti kao što je I ova manifestacija. Financiranje i poticanje hrvatskih poduzetnika, a posebno proizvodnih djelatnosti jedan je od najbitnijih segmenata našeg poslovanja i upravo zato i jesmo prisutni kao sponzor od samih početaka održavanja sajma. I ovaj relativno novi segment turističkih atrakcija, samo je dodatna vrijednost ove manifestacije i daljnje poticanje razvoja turizma.

Prisutnima se na kraju s riječima podrške uspješnoj organizaciji manifestacije obratila direktorica Marine Kaštela, Ivona Smoljić, a poruku koju prenosimo u cijelosti poslao je vlasnik Marine Kaštela kapetan Josip Berket : „Počeli smo mentalno i profesionalno povezivati Dane male brodogradnje s proljetnim ekvinocijem, Uskrsnim blagdanima i početkom nautičke sezone. Drago mi je da će Marina Kaštela još jednom biti domaćin vridnim organizatorima i još vridnijim ljudima od mora i brodova, koji cilu godinu žive od svog posla izravno povezanim sa morem, ovim našim Jadranskim. Volio bih da i osnovne škole dođu organizirano na razgledavanje. Dani male brodogradnje su nautičko, ali još više kulturološko događanje za svih nas.“