Humanitarni koncert za pomoć maloj Luci večeras u Dugom Ratu

0

Nakon uspješnog nedjeljnog koncerta na splitskoj Rivi, večeras, 07. siječnja u 19 sati, u kinu “Dalmacija” u Dugom Ratu, održati će se humanitarni koncert za pomoć maloj Luciji Živković.

Zbog iznimnih troškova putovanja, smještaja i liječenja u inozemstvu, pokrenuta je humanitarna akcija „Kap Pomoći Za Rijeku Života“ udruge Kolajna iz Tribunja, koja je i organizator današnjeg koncerta, kao i mnogih drugih humanitarnih događaja za malu Lucu. Predsjednica udruge Kolajna, Ksenija Madnarić:

{mp3}Reportaze/za_malu_lucu_dugi_rat_2015_ksenija{/mp3}

Nakon hitne operacije u Zagrebu, Lucinim roditeljima preporučeno je da nastave daljnje liječenje u specijalnoj bolnici u Torontu, u kojoj je moguće dobiti spasonosnu terapiju, koju u Hrvatskoj, zbog iznimne rijetkosti, te slabim saznanjima o toj vrsti tumora, jednostavno nije moguće dobiti. Roditelji i udruga Kolajna u svakodnevnom su kontaktu s liječnicima.

{mp3}Reportaze/za_malu_lucu_dugi_rat_2015_ksenija_doktori{/mp3}

Koliki su troškovi liječenja?

{mp3}Reportaze/za_malu_lucu_dugi_rat_2015_ksenija_troskovi{/mp3}

Dugi Rat je već u dva navrata prikupljao sredstva za ovu humanitarnu akciju (prilikom podjele bakalara na Badnjak i na koncertu KUD_a Dalmacija pred Božić). Večeras u sati u kinu Dalmacija u Dugom ratu zapjevat će:

{mp3}Reportaze/za_malu_lucu_dugi_rat_2015_koncert_u_dugom_ratu{/mp3}