Humanitarni štand Doma za odgoj djece i mladeži u Splitu

0

Prva asocijacija svima za blagdane je obitelj! E sad zamislite da je nemate i da vam je jedina želja upravo to – za blagdane biti s obitelji, a baš ta želja vam se ne može ispuniti!

Mi se u domu trudimo pružiti im dojam takav da im Božić izgleda isto kao u obitelji. Imamo poseban novogodišnji ručak, poseban božićni ručak, kitimo bor, dajemo djeci da puste maštu na volju da ga ukrase. Naravno, Božić i Nova godina u Domu nikad nisu onakvi kao u obitelji. Mi stvarno dajemo sve od sebe ali mislim da svi znamo kako ipak ništa ne može nadomjestiti pravu obitelj, kazala nam je Nina, djelatnica Doma za odgoj djece i mladeži u Splitu.

Ne možemo im ispuniti tu želju, al zato možemo sve ostale…

Jedne hlače iz H&M-a, neke patike, razne lopte, društvene igre, kupke, sapuni, znači ono nešto više i malo bolje nego što im mi našim sredstvima trenutno možemo omogućiti, kaže nam Nina.

Sitnice koje će njima značiti puno! Ako želite pomoći – možete! Sutra, 16. prosinca u 9 sati otvoriti će se štand kraj Prime u gradu  i biti će otvoren do ponedjeljka! Tu ćete moći svašta lijepo kupiti.

Bit će tu čestitki koje su radili djeca iz Doma, privjesci Danijele Šušak – ‘Otok za ponijeti’, to su jako lijepi, morski motivi, bit će tu slike, grafike, skulpture koje su nam donirali umjetnici iz Splita, otkrila nam je Nina.