Hvar: Zaplijenjeno više od 23 kilograma marihuane

0
Foto: PU SD

Policijski službenici PP Hvar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i prometa drogama i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje navedeni koristi na području Jelse na Hvaru. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 23274 grama droge marihuane kao i dvije puške od kojih jedna s optikom, poluautomatska puška i 701 komad raznog streljiva.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je i o još jednoj zaplijeni marihuane. Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom kod kojega je prethodno u Splitu pronađeno i oduzeto ukupno 588 grama droge marihuane.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.