Imamo ideju za produženi vikend u svibnju – polumaraton 4 tvrđave u Šibeniku

0
Foto: Polumaraton 4 šibenske tvrđave

Zadnji vikend u svibnju mogli bi već sada rezervirati za odlazak u Šibenik. Zaljubljeni u sport ili ne, Šibenik je uvijek dobra opcija, pogotovo kad nudi i dva vrhunska koncerta.

Novi šibenski polumaraton „4 Tvrđave“ organizira se od 27. do 29. svibnja i uključuje, osim polumaratona čija je specifičnost da se trči oko sve četiri šibenske tvrđave, koncerte, dječje utrke, utrku na 5 km ali i pivsku milju. U petak, 27. svibnja nastupit će Gibonni na tvrđavi sv. Mihovi, a 28. svibnja TBF na rivi. Nedjelja, 29. svibnja rezervirana je za utrke i natjecanja.

Želja nam je da Polumaraton „4 Tvrđave“ postane redovna godišnja manifestacija, da privučemo u Šibenik veliki broj domaćih i stranih gostiju, zaljubljenika u trčanje i sport. Osim toga želimo građanima Šibenika pružiti dodatne sadržaje poput koncerata, događanja za djecu i naravno upućivati ih na sportske aktivnosti“, rekao je Dejan Pavković u ime udruge Frka.

Polumaraton „4 tvrđave“ međunarodna je atletska utrka na 21.098m sa startom i ciljem na šibenskoj rivi, te stazom koja obuhvaća sve 4 šibenske tvrđave – staza je koncipirana tako da spaja sve 4 tvrđave, a završetak utrke – uspon na tvrđave Barone i Sveti Mihovil najzahtjevniji je dio utrke. „Start utrke je u 9:00 sati u nedjelju, 29. svibnja 2022. Svima kojima je polumaraton preveliki izazov namijenjena je utrka na 5km. Šibenska riva i Trg Pavla Šubića idealna su polazna i završna točka. U subotu imamo dječje trke, a na rivi će se održati i „Pivska milja“ – popularna utrka na 1.609,4m (milja) uz ispijanje piva po standardnim pravilima pivske milje“, kaže nam Robert Franjković, direktor utrke.

Na šibenskom polumaratonu „4 Tvrđave“ smiju nastupiti svi koji na dan utrke imaju navršenih 16 godina. Mjerenje vremena je elektronsko uz korištenje čipova te će svi rezultati biti objavljeni neposredno po završetku utrke na stranici www.utrka.com i službenoj stranici utrke. Svi natjecatelji imat će neto (čip start) i bruto vrijeme (vrijeme od starterovog znaka za početak utrke do ulaska natjecatelja u cilj). Kao službeni poredak uzima se bruto vrijeme natjecatelja sukladno pravilima World Athletics (Svjetske atletske federacije).

Prijave su otvorene do 15.05.2022., prijaviti se možete ovdje. Ulaznice za Gibonnijev koncert možete kupiti putem sustava Eventim.

Sve informacije o utrci pronađite na našim službenim stranicama:

www.4tvrdjave.hr

Facebook

Instagram