Ivan Rakitić: Nema ljepšeg osjećaja nego biti Hrvat

0
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Uoči povijesnog  finala SP protiv Francuza, dokapetan  ‘Vatrenih’ Ivan Rakitić je najavio kako će u nedjelju na travnjak stadiona Lužnjiki istrčati 4,5 milijuna Hrvata.

Trenutno nema ljepšeg osjećaja nego da si Hrvat. Ovo je za nas povijesna utakmica, ne za nas 22 koliko nas je ovdje, već za cijelu zemlju. Sutra će nas na travnjaku biti 4.5 milijuna, rekao je Rakitić.

Strane medije je zanimalo kako je moguće da tako mala zemlja kao što je Hrvatska ima toliko uspjeha u različitim sportovima.

To je poseban osjećaj koji mi imamo prema svojoj državi. Ne kažem da to želimo više od drugih, ali mi imamo osjećaj kad obučeš taj sveti dres… Imamo zajedništvo koje je jedinstveno ne samo u nogometu, nego i u tenisu, košarci… To je nešto što mi Hrvati imamo u sebi i to ćemo braniti do zadnjeg trenutka.”

Cijeli svijet će navijati za Hrvatsku u nedjeljnom finalu…

Imam osjećaj da će nas biti stotine milijuna. To je jednostavno fantastično i najviše me obradovalo kad su mi rekli da nisu mogli zamisliti da će slaviti hrvatski gol kao da je njihov. Tada sam znao da smo stigli u srce cijelog svijeta i tada sam znao da smo to zaslužili” rekao je Rakitić.

Čak petorica hrvatskih igrača propustila su pretposljednji trening hrvatske reprezentacije uoči finala svjetskog prvenstva i okršaja protiv Francuske u nedjelju na moskovskom stadionu Lužnjiki.

Trening su propustili Šime Vrsaljko, Danijel Subašić, Ivan Strinić, Ivan Perišić i Dejan Lovren. Službeno je objašnjenje da su izvan terena bili iz predostrožnosti.