Ivanišević ponovno nominiran za Kuću slavnih

0
Foto: wimbledon.com

Drugu godinu zaredom hrvatska teniska legenda Goran Ivanišević nominiran je za ulazak u Međunarodnu Tenisku kuću slavnih. Ivaniševiću će u klasi 2020. protukandidati biti Španjolac Sergi Bruguera, Šveđanin Jonas Bjorkman i kao jedina kandidatkinja Španjolka Conchita Martinez, objavljeno je u srijedu iz sjedišta ove ustanove.

U procesu uvrštenja kandidata u Kuću slavnih svaki od kandidata mora skupiti barem 75 posto glasova biračkog tijela, a od prošle godine su u taj proces uključeni i teniski zaljubljenici širom svijeta. Naime, i oni se mogu izjasniti za svoje favorite.

Teniski fanovi će prvi moći izraziti svoju naklonost prema ovogodišnjim kandidatima, već od 26. kolovoza, a glasovanje će trajati sve do 29. rujna. Glasovati se može putem internetske stranice vote.tennisfame.com.

Konačni rezultati glasovanja za “klasu 2020.” bit će obznanjeni u siječnju 2020. godine, a izabrani kandidati će biti uvršteni u Kuću slavnih 18. srpnja sljedeće godine, na posebnoj svečanosti tijekom završnog vikenda tradicionalnog teniskog turnira koji se odigrava na travnatim terenima u Newportu.