Izbornik Dalić jutro nakon remija: Napravit ćemo neke promjene

0
Foto: RD

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić je jutro nakon remija s Walesom (1:1) na Poljudu je  izašao pred novinare prije odlaska na let u Tursku, gdje Hrvatska u utorak (20:45) igra novu utakmicu kvalifikacija za EURO.

Tužan sam jer smo izgubili dva boda u zadnjoj minuti, iz njihovog jedinog udarca u okvir gola. Imali smo tijekom cijele utakmice kontrolu, jedan dio jesmo pali u drugom poluvremenu, nekih 15 minuta, ali smo vratili inicijativu i bili dominantni pred kraj – započeo je Dalić.

– Znali smo da je taj aut njihova opasnost i već su nam pokušali praviti opasnosti ranije u utakmici, ali bio je na kraju prisutan manjak koncentracije. Nekad ti nogomet da, nekad ti uzme, ali sve ima svoj razlog zašto.
Idemo dalje. Moramo razmišljati o Turskoj, na teškom gostovanju u Bursi . Moramo se vratiti. Nebitno je kad će nam osvojiti te bodove, bolje bi bilo što prije. Turska će biti nezgodna na gostujućem terenu, a s igračima moram razgovarati o koncentraciji. Nemam primjedbe na generalnu igru, dečki su ispoštivali sve, samo na tu koncentraciju- rekao je Dalić.

– Neću zvati nijednog igrača. Marko je dobio nezgodan udarac u leđa tijekom pada i vidjet ćemo kakva je situacija s njim, Imamo još i Musu i Kramarića za poziciju središnjeg napadača, pa ćemo razmotriti sve te opcije i vidjeti koja je najbolja opcija za Tursku.

– Žao mi je najviše publike u Splitu i razočarani smo, ali ne smijemo dopustiti da posljedice budu velike. Imamo svoj cilj, a to je plasman za Euro- zaključio je izbornik.