Izložba “Vreće bez dna“ u Dioklecijanovim podrumima

0
Foto: PR

Izložba “Vreće bez dna“ kiparice Božice Dee Matasić otvara se u Dioklecijanovim podrumima u subotu, 12. kolovoza u 12 sati.

Ambijentalne skulpture ‘’Vreće bez dna’’ su dio uspješnog projekta Božice Dee Matasić koji, nakon izložbe u Muzeju suvremene umjetnosti i Galeriji Bačva u Zagrebu, gostuje i u Splitu. U Dioklecijanovim podrumima izložba će se moći besplatno razgledati do 31. kolovoza 2017. Izložba je realizirana uz potporu Grada Splita, Ministarstva kulture, Zaklade Kultura nova i Hrvatske autorske agencije.

 

Instalacija se sastoji od obrisnih linija predimenzioniranih vreća, svedenih na svojevrstan crni kostur koji sugerira izgaranje, a mogu se iščitavati i kao klopke ili zatvor. Vreće bez dna metaforički, ali i doslovno ukazuju upravo na pojedince – posjetitelje izložbe uhvaćene u ambijent znakova, šumu konstruirane konzumerističke stvarnosti. Kao da su i sami svedeni na proizvod, posjetitelji privremeno ispunjavaju ambijent, odnosno pojedine objekte, postajući i sami konzumirani… ” (Božica Dea Matasić)