Izviđači u humanitarnoj akciji „HAPPYCENTAR – igračke nove za mirnije snove“

0
Foto: pixabay.com

Splitski skautski zbor, uz suradnju svojih članica, Odreda izviđača pomoraca „Spinut“ i Skautskog kluba „Meje“, uključuje se u nacionalnu kampanju „HAPPYCENTAR – igračke nove za mirnije snove“ namijenjenu djeci iz potresom pogođenih područja.

Cilj kampanje je donacijama građana i tvrtki prikupiti isključivo nove: igračke, slikovnice, dječje knjige, sportsku opremu i rekvizite, crtaći pribor i drugi didaktički materijal za igru te ih osobno uručiti djeci i mladima u potresom pogođenim područjima.

Organizatori kampanje su Savez izviđača Hrvatske, Zaklada izviđačkog prijateljstva i agencija HEARTH, a kampanja se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Izviđačke udruge širom Hrvatske, ali i brojni drugi partneri kampanje, u svojim prostorijama organizirali su lokalne HAPPYCENTRE u koje građani mogu donijeti nove igračke i drugu opremu za djecu. Prikupljene donacije izviđači će osobno odnijeti djeci u potresom pogođena područja.

I Splitski skautski zbor, OIP „Spinut“, SK „Meje“ postaju HAPPYCENTRI te ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u kampanji i pomoći djeci iz potresom pogođenih područja donacijom novih igračaka i druge opreme za djecu.

Nove igračke i drugu opremu za djecu građani mogu donijeti do kraja veljače u
1. Prostorije Splitskog skautskog zbora, Slavićeva 39, od ponedjeljka do četvrtka, od 10:00 – 12:00 h
2. Prostorije Odreda izviđača pomoraca „Spinut“, Fra Bonina 11a (prolaz kroz volat uz frizerski salon „Val“) – od petka do nedjelje, od 18:00 – 20:00 h
3. Prostorije Skautskog kluba „Meje“, Put Meja 3 – od utorka do četvrtka, od 17:00 – 19:00 h

Više o samoj kampanji te načinima uključivanja možete saznati na službenoj web stranici kampanje na www.happycentar.com.