Jadran-Mladost, Liga prvaka nakon 18 godina u Splitu!

0

Jadran u 19 sati u malom bazenu Sportskog centra Poljud dočekuje Mladost u hrvatskom derbiju 3. kola B skupine vaterpolske Lige prvaka.

Prva je to utakmica Lige prvaka u Poljudu još od 2000. godine kada je POŠK kao branitelj naslova zauzeo 4. mjesto. Jadran je bio prvak Europe 1992. i 1993., a godinu dana kasnije ispao u četvrtfinalu. Zbog kašnjenja radova na energetskoj obnovi SC Poljud, Jadran je u 2. kolu bio domaćin Jugu u – Dubrovniku, a sada se vraća kući.

Napokon igramo Ligu prvaka u Splitu. U petak smo izgubili od Mladosti u Triglav ligi, sad se nadam povoljnijem ishodu. Tada je njihov golman Marcelić bio briljantan, obranio je 18 šuteva što je rijetkost u vaterpolu. Ali pitanje je jesmo li mi dobro pucali. Moramo poboljšati napadački dio, naročito igrača više. To bi nam umnogome olakšalo put do pobjede. Obranu smo odigrali dosta dobro, iako smo možda mogli spriječiti par golova. Naši su bekovi odradili odličan posao na Raduu, on im je najjača karika u napadu. Bilo bi dobro da ga opet uspiju zatvoriti. U petak se tražila karta više, nadam se da će tribine biti pune do posljednjeg mjesta. Dosta nam znači ta podrška. Pozivam sve ljubitelje sporta koji su se zaželjeli Lige prvaka da nas dođu podržati, izjavio je za Radio Dalmaciju kapetan Jadrana Anđelo Šetka.

Nadamo se da će ova utakmica krenuti na našu stranu. Bit će teška i tvrda kao ona u petak. Nadamo se da ćemo biti bolji pri realizaciji te da će nam pozicijska obrana biti kompaktna i onemogućiti Mladost da nam da lagane golove. Mladost je u uzletu, zasluženo je u vrhu Lige prvaka i Triglav lige i to bez poraza. Ali imamo i mi svoje šanse, pokušat ćemo ih iznenaditi. Obje će momčadi biti motivirane i željeti pobjedu, to je sigurno. Četiri dana su premalo za neke preinake. Bitno je da u selekciji šuta budemo prisebniji. Marcelić je dobro pročitao naše igrače, većinu šuteva u petak je obranio s dvije ruke. Moramo tu nešto promijeniti. Teško je doći do Lige prvaka, Jadranu je to uspjelo nakon 24 godine. Igramo protiv najboljih momčadi u Europi, ali nećemo se dati. Idemo utakmicu po utakmicu i pokušat ćemo osvojiti neke bodove. Momci su motivirani, dali su i u petak sve od sebe, nisu popuštali od prve do zadnje minute. Od prve minute idemo pozitivno, s vjerom u naše mogućnosti. Nadam se i da će tribine biti pune, momci su svojim rezultatom i odnosom prema igri zaslužili podršku publike, rekao nam je trener Jadrana Ivan Asić.

Ovo će biti sasvim nova utakmica. Jadran će ući nabrijan, gledat će da pruži kvalitetnu igru i pobijedi. Ali mi se imamo pravo nadati novoj pobjedi i sve ćemo učiniti da do nje dođemo. Pobjeda na gostujućem terenu otvara nam na neki način i vrata završnog turnira Lige prvaka, naglasio je trener Mladosti Zoran Bajić.